*Nettavisen* Nyheter.

Har venteliste og ledige plasser

Bydel Østensjø har 19 barn i alderen fire til seks år på venteliste, samtidig som de har ledige plasser i bydelens friluftsbarnehager.

ØSTENSJØ: Vi har 19 barn som kan være aktuelle for disse plassene. Vi har sendt ut brev til mange og en del ekstra som ikke har søkt plass, sier Anne Isene Bjørland som er seksjonsleder for barnehager i Bydel Østensjø.

Nye plasser

Bydel Østensjø har i dag tolv ledige plasser i friluftsbarnehager (se faktaboks), og er i tillegg i ferd med å opprette seks nye plasser i Tveteråsen friluftsbarnehage.

Jeg håper å få opprettet disse plassene så raskt som mulig, vi har hatt befaring og det må gjøres noen utbedringer på garderoben, sier Anne Isene Bjørland.

Det har ifølge seksjonslederen i mange år vært mulig for foreldre å søke barna sine inn i barnehager i andre bydeler. Likevel er dette lite brukt, og muligheten lite reell i og med at bydelene har barnehagekø og skal gi barn fra egen bydel fortrinnsrett.

Dårlig kjent

Hanne Eldby (SV) som er leder i Oppvekstkomiteen i Bydel Østensjø mener bydelen må bli flinkere til å markedsføre disse plassene.

Jeg tror vi har mye å hente på å få flere fireåringer til å gå over til friluftsbarnehager når de er gamle nok. Vi har nok vært for dårlig til å markedsføre tilbudet. De som bruker friluftsbarnehagene er veldig fornøyde, det burde ikke være noe med tilbudet som avskrekker folk, men mange er kanskje usikre på hva det egentlig er, sier Eldby.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag