RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har vært i 25 budrunder


OPTIMIST: Thor Tonning jakter sin første leilighet, og vil svært gjerne på her på Lambertseter.
OPTIMIST: Thor Tonning jakter sin første leilighet, og vil svært gjerne på her på Lambertseter. Foto: FOTO: MARTE NORDAHL
Thor Tonning beholder humøret etter å ha vært involvert i 25 forsøk på å kjøpe sin første leilighet.

LAMBERTSETER: – Det er veldig stor konkurranse i boligmarkedet. Mange kommer innom på visningene, og leilighetene går langt over takst, forteller Thor Tonning (34), som opprinnelig er fra Seattle.

Thor har tittet mye på leiligheter på Oppsal. Området rundt Nordstrand og Lambertseter står nå høyest på listen. Thor har i de siste syv årene bodd på Ljan i Oslo, hvor han stortrives.

Les også: 1,26 millioner over takst på Brannfjell

– Jeg har vært gjennom 25 budrunder, og som oftest har de gått over takst, sier Thor.

Følger magefølelsen

Thor er villig til å gi 1,5-2 millioner for et sted å bo, finansiert med lån og oppsparte midler. Han ønsker gjerne å bo i en toroms leilighet her på Lambertseter.

– Jeg har ingen høye forventninger, siden jeg er vant til å miste budet. Jeg kunne tatt en leilighet i går, men magen sa ifra at det ble for dyrt. Det er tøft å være ensom på budrunder, siden det er mange par som kommer innom for en titt. To millioner-klassen er veldig presset, og flere har råd til denne prisen, sier Thor.

Les også: Nye boligpristall mandag - øker og øker

– Oppussingsobjekter går også ofte høyere opp i takst. Det er moro og trist samtidig. Jeg hadde ikke trodd at første kjøp skulle bli så tøft. Jeg er villig til å pusse opp litt. Man trenger jo ikke å gjøre alt ferdig på en gang, sier Thor videre.

Mindre leiligheter

– I dag er det mye større pågang på de mindre leilighetene. Det er generelt høy etterspørsel i boligmarkedet, og det er mange som viser interesse for disse leilighetene, og legger inn bud, sier Levi Hasfjord (34), advokatfullmektig og megler.

Han forteller at det ofte er godt fremmøte på den første visningsdatoen. Leiligheten blir gjerne solgt i løpet av to visninger.

Hare eller skilpadde

– Boligmarkedet er som stolleken, som handler om lek og strategi. Spørsmålet er om man skal gå for «haretrikset», eller for en «skilpaddestrategi», hvor man øker med småbeløpet underveis i budrunden, sier Levi.

k

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere