RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Harald A. Nissen (MdG)


 
 

Hva vil du gjøre for å redusere forskjellene mellom øst og vest?

– Jeg vil med hjelp fra det offentlige sette inn støtet mot den økende barnefattigdommen og sørge for at alle barn og unge har lik tilgang på fritidsutstyr og –tilbud.

Del på Facebook

SJEKK HVORDAN DE ANDRE PARTIENE VIL STYRE OSLO HER

De narkomane som blir jaget fra «plata» spør: «Hvor skal vi være?» – Hva mener du er svaret?

– Narkomane må behandles som mennesker, ikke kriminelle! De må få hjelp der de er, og oppfølging i ettertid.

– Jeg vil ha et senter for rusavhengige i sentrum, med tilbud om brukerstyrte aktiviteter, jobbtrening og helsepersonell. Ambulerende oppsøkende helseteam kan også være en løsning.

Hva er løsningen for Osloskolen – buss eller brakke?

– Det viktigste er elevenes lovfestete rett til et godt skolemiljø. Arbeidsplasser for voksne blir stengt når arbeidsmiljøloven brytes, men det later ikke til å være like viktig når det kommer til de unge.

Hvordan vil du løse trafikkaoset i Oslo?

– Jeg vil ha massiv satsing på kollektivt, et helhetlig sykkel- og gangveinett, ny metro og parkeringsplasser ved store innfartsårer!

– De Grønne vil også jobbe for et bilfritt sentrum. Unødvendig privatbilisme må ut av byen.

Hva er den største utfordringen i Groruddalen?

– Groruddalen er ikke den «snikislamiserte gettoen» som enkelte partier gir inntrykk av. Vann-, luft- og støyforurensing er årsaken til at potensialet i Groruddalen ikke fullbyrdes.

Hva er den største utfordringen i Nordstrand, Søndre Nordstrand og Østensjø?

– Fortetning. Bydelene fortettes klattvis og grøntområdene er særlig utsatt, noe det siste vedtaket om Ekebergskogen viser. Oslo kommune makter heller ikke bygge nok ny infrastruktur eller vedlikeholde den gamle.

Hva er den største utfordringen i indre øst?

– Vanskelige boforhold og press på fellesarealer rammer i all hovedsak en voksende gruppe barn som lever under fattigdomsgrensen. Vi må satse på barne- og ungdomstilbud.

Hva er den største utfordringen i indre vest?

– Utbyggingen av Filipstad-området - vi vil gi fjorden tilbake til folket! De Grønne vil ha et sammenhengende parkområde fra Filipstad til Bygdøy. Derfor må planene om ny cruisekai på Hjortnes skrinleggges og E18 legges i tunnel under Frognerstranda.

Hva er den største utfordringen i ytre vest?

– Mangel på god transportmuligheter på tvers av bydelenes tradisjonelle kollektivårer. Det er unødvendig at jeg må reise via sentrum som ligger et steinkast unna hverandre.

Hvordan vil du løse barnehagekøene i Oslo?

– Barna er vår felles framtid, og ansvar. Derfor mener jeg staten må innfri sine forsømte forpliktelser i forhold til barnehagene.

Og hvor vil du hente pedagogene fra?

– Flere voksne med variert yrkesbakgrunn og livserfaring må få mulighet til å jobbe i barnehagene. Samtidig er vi opptatt av å kvalitetssikre menneskene som faktisk tar hånd om ungene våre i 6-8 timer hver dag.

Hvordan vil du løse boligmangelen i Oslo?

– Salg av kommunale boliger må stanses! Samtidig må kommunen prioritere midler til flere boenheter. Jeg har stor tror på vår politikk om å opprette en ikke-kommersiell boligstiftelse for å øke antall kommunale utleieboliger.

Hvordan vil du stoppe segregeringen i Oslo?

– Norskopplæringen bør bli langt mer praktisk. Selve opplæringen kan skje i frivillige organisasjoner, praksisplasser eller vanlig arbeid. Større mangfold av boligtyper i bydelene kan også hindre segregering.

Hvordan vil du ha det når du blir gammel og må på sykehjem?

– Innen den tid håper jeg at Oslo-kommune har et så godt helsetilbud at jeg kan få hjelpen jeg trenger hjemme. Om jeg absolutt må på sykehjem ønsker jeg et tilbud i min egen bydel - i nærheten av venner, familie og naboer.

Munchmuseet – Tøyen eller Bjørvika?

– Tøyen. Vi skal bygge videre på de kvalitetene som de andre museene og Botanisk hage allerede representerer på Tøyen. Her kan moderne felles magasinordninger utvikles.

Vikingskipene – Bjørvika eller Bygdøy?

– Bygdøy. Den voldsomme omrokkeringen av museumsbygg som har skjedd i Oslo de siste ti årene bør ikke få fortsette.

– Heller bør kvalitetene som ligger i at flere maritime samlinger allerede er samlet på Bygdø videreutvikles. Arnstein Arnebergs vikingsskipsbygg representerer i seg selv viktig nasjonal bygningshistorie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere