Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Harald Langemyhr frifunnet i tingretten for millionbedrageri

Byggmester Harald Langemyhr var tiltalt for bedrageri i millionklassen. Torsdag ble han frifunnet i Oslo tingrett.
Byggmester Harald Langemyhr var tiltalt for bedrageri i millionklassen. Torsdag ble han frifunnet i Oslo tingrett.
Byggmester Harald Langemyhr sto tiltalt for millionbedrageri mot Oslo kommune. Torsdag ble han frifunnet på alle hovedpunkter.

SENTRUM: Straffesaken mot Harald Langemyhr, Byggmester Harald Langemyhr AS og den polske arbeidsformannen Rafael Garan ble avsluttet i Oslo tingrett før jul.

I mars 2008 stengte Omsorgsbygg byggeplassene til Økern sykehjem og Sinsen barnehage, etter påstander om at byggmester Harald Langemyhr ikke overholdt kontraktsvilkårene firmaet hadde med det kommunale foretaket.

Tiltalen

I fjor ble det tatt ut tiltale mot byggmesteren, som blant annet omfattet bedragerier for snaue 18,5 millioner korner overfor Oslo kommunes KF/Omsorgsbygg.

Ikke nok bevis

Torsdag ble altså Harald Langemyhr frifunnet for bedrageri. Aktor nedla påstand om fire års fengsel for Harald Langemyhr, en bot til statskassen på 500 000 kroner og inndragning på vel 711 000 kroner.

Men retten mente at det ikke kunne bevises at byggherren ble bedratt av Harald Langemyhr, verken for arbeid knyttet til utvendig betong, innvendige pussarbeider eller rehabilitering av taket ved sykehjemmet.

De mest alvorlige beskyldningene var anklager om bussing av arbeidere fra Sinsen barnehage til Økern sykehjem, der man arbeidet på regning, og anklagene om forflytning av arbeidere på fastpris internt på byggeplassen på Økern for å bli telt som arbeidere på taket.

Også her så retten bort fra vitneforklaringene og bevisene som ble lagt fram. Politiet slapp ikke unna kritikk fra retten. Den mener at politiet på et tidligere tidspunkt burde innsett at bevismaterialet rundt bedragerianklagene ikke kunne lede til en fellende dom.

Mindre forhold

Rafal Garan var kun tiltalt for bedrageri og bedrageriforsøk. Han ble frifunnet for dette.

Byggmester Harald Langemyhr AS ble imidlertid dømt for innkvarteringen av arbeidere i trange brakker til en bot på 50 000 kroner. Videre ble firmaet dømt til å betale et likelydende beløp i inndragning for det samme forholdet. Han ble også dømt et par andre mindre forhold.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!