*Nettavisen* Nyheter.

Hard økt med «Pølsa»

14-åringene Amanda Byrkjeland og Espen Persen kjørte en tempoøkt med landslagssprinter Øystein «Pølsa» Pettersen. Foto: Foto: Anders Halvorsen

To unge langrennsløpere i Røa IL fikk nyttige tips av OL-vinner Øystein «Pølsa» Pettersen.

Klikk på bildet for å forstørre.

OL-vinner Øystein «Pølsa» Pettersen trente sammen med unge langrennsløpere fra hele Oslo. Her holder han en «peptalk» før økta.

SOGNSVANN: – Å få muligheten til å trene med en landslagsløper er helt spesielt, forteller Amanda Byrkjeland fra Røa.

Langrennslandslaget reiser i disse dager Norge rundt med både trenings– og smøretips. Og lørdag var turneen kommet til Sognsvann.

Et stykke ut i showet tok sprinteren Øystein «Pølsa» Pettersen de unge langrennsløperne med på en skikkelig treningsøkt i Nordmarka.

– Vi løp lange tempodrag. Han kjørte oss veldig hardt, men det var kult, ler Espen Persen fra Bestum.

– Inspirert

Landslagssprinteren var spesielt nøye med oppvarmingen, forteller Amanda og Espen.

– Å være god og varm før både renn og konkurranse er veldig viktig. Hvis ikke blir man fort stiv, og da er det ikke lett å gjøre det bra. Han snakket mye om det, sier Amanda.

– Ingen snarveier

Pettersen, som vant OL-gull på lagsprinten sammen med Petter Northug i Vancouver, synes det var gøy å inspirere unge langrennsløpere fra hele Oslo.

– Noe av poenget med turneen, er å vise at det ikke finnes noen snarveier. Hard trening er det eneste som hjelper, hvis man vil bli skikkelig god, sier langrennsstjerna til Ullern Avis Akersposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.