RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Harde budsjettkutt

Bydel Ullern går mot et merforbruk på 5 millioner kroner. Dermed må bydelen foreta kutt på en rekke områder.

Ullern: Større forbruk av sykehjemsplasser og ekstraordinære utgifter til barnevern gir en prognose på 5 millioner i merforbruk. Dermed må bydelen på nytt inn med sparekniven. Under siste møte i bydelsutvalget la bydelsdirektøren frem et forslag til kutt på en rekke områder på cirka 3,2 millioner kroner. Av disse vedtok bydelsutvalget kutt for 2,1 millioner kroner.
- Det vil bli lagt frem en ny sak for bydelsutvalget i neste møte. Vi må gå inn på alle tjenesteområder, også administrasjonen, for å se om det er steder vi kan foreta ytterligere kutt. I minst mulig grad skal dette ramme selve tjenestetilbudet, sier bydelsdirektør Thor-Even Strømme.
Bydel Ullern kunne i 2006 for første gang på mange år avslutte regnskapsåret uten merforbruk.
- Etter flere år med innsparinger og effektiviseringer er det vanskelig å foreta kutt uten å berøre tilbud. Vi må også se på om det er et misforhold mellom etterspørsel og de rammer vi har. Retten til sykehjem og barnevernstilbud er for eksempel lovfestet uansett hvilke rammer bydelen får. Det er også slik at vi er relativt strenge med hensyn til tilbud om sykehjem, sier Strømme.
- De nye forslagene til budsjettsalderinger vil bli gjort i samarbeid med bydelsutvalgets arbeidsutvalg. Min jobb er å legge frem forslag som får budsjettet i balanse, sier Strømme.
I bydelsutvalgets vedtak ble stillinger i søknadsavdelingen holdt vakant for 400 000 kroner. De kommunale barnehagene får redusert driftsbudsjettet med 10 prosent, som utgjør cirka 350 000 kroner. Dette blir delvis kompensert gjennom at barn som har fått tilbud om barnehageplass fra høsten, vil kunne få begynne i barnehage allerede i mai. Aldershjemsplasser ble redusert med 800 000 og eldresentrene fikk redusert sine rammer med 400 000 kroner. Det var de største postene. På dette tidspunktet forelå det for øvrig ingen søknader til aldershjemsplass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere