Hardrock fra Oslo øst gjør Tyskland

Kai Kidd, Stian Krogh, Eddie Guz, King O'Men og Chris Nitro har utallige konserter bak seg og har gjort Norge på kryss og tvers. Til sammen utgjør de bandet The Carburetors.

OSLO ØST: Til felles har de at de alle er bosatt på østkanten av Oslo. Nå vil de ut av byen og av landet. Med nytt album i kofferten bytter de ferie ut med turné og drar til Tyskland i påsken.
Østkantavisa dro på besøk til Kai, den ene gitaristen i bandet, på Kampen en fredagskveld for å finne ut mer om disse hardbarka rockerne. Med den nye CD-en "Loud Enough To Raise The Dead" har tydeligvis ambisjonene vokst. Den forrige solgte opp i mot 4000, hvilket slettes ikke er dårlig for et band i denne sjangeren. Men at de kan leve av det, benektes på det sterkeste. Stian medgir at det er en dyr hobby.
Nei, rock betaler ikke regningene, legger King til, og forteller at alle pengene går inn i bandet. Vel, kanskje ikke riktig alle. I det ene hjørnet blinker Kizz på et flipperspill som innehaveren tydeligvis også har kunnet avse midler til.

Working class heroes

Vi er working class heroes, så det blir stort sett i helgene vi har sjans til å treffes, forteller Kai. Han har tatt av seg pilotbrillene mens vi sitter og snakker, og gutta virker i det hele tatt overraskende åpne og sympatiske. I løpet av samtalen bedyrer de at de tar avstand fra dop og at det stort sett blir med en øl før de går på scenen.

Fast forward rock'n'roll

The Carburetors er nå i sitt femte år, og består av en klassisk besetning med to gitarister, bass, trommer og vokal. Bandet er de veldig enige om alle bidrar med musikalske innspill og de arrangerer i felleskap. En oppussa cover i settet er blitt standard, som sist en låt av Judas Priest. Bandmedlemmene skjeler til helter som AC/DC, Chuck Berry, Motorhead, og lar seg mer enn gjerne sammenlikne med det norske bandet Backstreet Girls. I forhold til hva de sjøl spiller er de ettertrykkelige: Fast forward rock'n'roll. Eddie lar pekefingeren gjøre fire små hopp på skulderen hans hvor bokstavene F.F.R.R er prentet inn i gotisk skrift.
Vi går ikke inn øvingslokalet for å finne opp noe nytt, fortsetter vokalisten.
Vi vil være det bandet vi sjøl er hypp på å se, supplerer Kai. Showbiten er viktig for gutta, og The Carburetors går for å være et av landets beste liveband.

Slag i slag

De virker temmelig uberørt av blandede kritikker. Som Eddie sier det:
De beste banda i Norge får du aldri høre om.
På spørsmål om hvor de trives best hersker liten tvil.
Oslo er alltid fett.
Og Moss og Trondheim, ivrer King. Gutta er enig. Nå tar det av seriøst. Turneen i Tyskland starter i Hamburg 9. april. Og deretter går det slag i slag fra 11. til 17. april, hvor de blant annet også skal innom det legendariske Wild At Heart i Berlin den 12. Senere på året er mange planer lagt for Norge, blant annet Ragnarock på Valle Hovin til sommeren. Ingen av dem har unger og de har tålmodige kjærester blir jeg betrodd, for det hersker ingen tvil om hva fritida går til.

Ultimat rockevideo

På tampen av besøket virker det som om de ikke er helt trygge på at de har overbevist Østkantavisas utsendte. Carburetors har nemlig laget en forrykende video av låta "Rock 'N' Roll Forever" som har gått på både MTV og ZTV.
Det er den ultimate rockevideoen. Vi rigga oss til i Oslo Spektrum med amerikanske biler, halvnakne damer og fete sykler og tente på vokalisten, sier King. Kai åpner retroskapet med Coca Cola i store bokstaver, og med nærmest litt barnaktig opprømthet avgir de hedersplassen i sofaen. Snart gnistrer det i en tett og intens karusell av et sceneshow i regi av Bjørn Oppsahl.
Dersom Østkantavisas lesere ikke er overbevist så blir det en utmerket anledning for å bli det på John Dee 16. mai. Og har du ikke muligheten da men like fullt setter pris på hard rett-i-tryne-rock er thecarburetors.com definitivt verdt et besøk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: kultur,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag