RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hardrock og kake


Ole Christian Helstad (t.v) og Ronny Flissundet lover kake til de aller første som kommer. Bjarne Ryen Berg var ikke til stede under intervjuet. Foto: Andreas Lindbæk
Ole Christian Helstad (t.v) og Ronny Flissundet lover kake til de aller første som kommer. Bjarne Ryen Berg var ikke til stede under intervjuet. Foto: Andreas Lindbæk
Mandag slapp Kite sitt andre album. I morgen blir det releaseparty på Garage. Førsteman får kake!

SENTRUM: Kite består av den veletablerte trioen Ronny Flissundet (Stonegard og Dunderbeist), Bjarne Ryen Berg (Jaqueline) og Ole Christian Helstad (Tombstones)

Mandag slapp de plata "The Hook, The Line, The Sinker" og gutta i bandet er svært fornøyd med produktet som ligger ute for salg.


Sideprosjekt

– Vi har lagt utrolig mye arbeid i denne plata. De første låtene ble spilt inn i begynnelsen av 2008 og vi fant ut at det var utrolig kult. I november samme år var plata ferdig. Så har vi brukt resten av tida til å mikse sammen siste del av produktet, sier Ronny Flissundet.

Kite har vært Ronny Flissundets prosjekt siden 1998 og deres første album kom i 2004 da de slapp ut "Bring out your dead". Siden har originalbesetningen gitt seg av familiære årsaker, mens Ronny ble opptatt med den genierklærte gruppa Stonegard. Etter oppløsningen av det bandet fikk han endelig tid til å konsentrere seg om Kite igjen.

– Vi møttes for første gang sommeren 2007 og da hadde vi alle overskudd og låter som vi ville teste ut. Ole hadde vært med i Kite før og vi fikk med Bjarne på trommer. Her fant vi tonen og vi har veldig god kjemi både musikalsk og sosialt, sier Ronny.

Ole, som også spiller i Tombstone, er overrasket over hvor låtene faktisk har blitt.

– Det er groovy og catchy på en uklissete måte, sier han og får støtte av Ronny.

– Det er tungt og melodiøst. Vi har vår eget særpreg og vi har enda ikke klart å trekke en direkte link til andre.

Hyller Øvingshotellet

Trioen i Kite bor alle på østkanten og de har sett en klar tendens til at det er enklere å holde på med musikk i området.

– Så lenge jeg har bodd her i byen har det vært mangel på øvingslokaler. Derfor vil jeg rette en stor takk til de som har fått Øvingshotellet opp å gå på Løkka. Dette er et kjempetiltak for oss musikere, påpeker Ronny.

Gruppa skryter også voldsomt av østkanten og sier at musikkmiljøet i området er unikt.

– Jeg vil si at miljøet er shabby av natur, men ikke på en kjip måte. Jeg tror kanskje musikerne er mer kreative her i Oslo øst enn de som bor andre steder i byen, sier Ole Christian.

Serverer kake

I morgen inviterer gruppa altså til releasekonsert på Garage. Her får man servert hele plata av gruppa, man kan kjøpe effekter og plata. I tillegg vil de første som møter opp få servert kake.

– Vi i bandet skal bake en kake hver. Så de første som kommer vil få servert egen Kite-kake, sier Ronny.

Og publikum kan forvente seg en fartsfylt kveld på Garage.

– Garage er utvilsomt et av de beste stedene i byen. Det er et typisk rockested og det er lavt under taket. Mye av atmosfæren sitter i veggene der, sier Ole Christian.

Som supportband har de valgt ut "The March Of Echoes" for kvelden.

– De spurte oss om de kunne få varme opp for oss, så vi satt oss ned og hørte på det de hadde. Vi ble virkelig imponert og kan garantere at de vil sette sitt preg på festen i morgen, avslutter Ronny Flissundet og Ole Christian Helstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere