RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hardrocka KrFU-leder

Når nyutnevnt leder i Oslo Kristelig folkeparti ungdom, forteller sine studiekamerater at han er aktiv KrF-politiker, får 19-åringen ofte høre at de ikke visste han var "sånn".

Teisen/Vestli: - Senest i går reagerte en gutt jeg møtte på at jeg er KrF-politiker. Jeg vet ikke helt hva det betyr å være "sånn", men det er ihvertfall gøy, smiler Calvert da Lokalavisen besøkte han i rekkehusleiligheten han leier sammen med venner på Teisen. 19-åringen som er oppvokst på Vestli, har alltid vært interessert i politikk på grunn av at han er vokst opp i en samfunnsengasjert familie. Men det var først da unggutten flyttet til internat i Grimstad han fikk en politisk tilknytning. Det var der han ble overbevist om at KrF ikke bare er et gubbeparti.
- Jeg tenkte alltid at jeg ihvertfall ikke skulle melde meg inn i KrF. Det var et parti jeg så på som et konservativt gubbeparti, uten at jeg den gang visste hva konservativt betydde. Men til slutt måtte jeg bare se meg enig i at partiet tar opp de viktigste spørsmålene, påpeker samfunnsøkonomistudenten.

Ble bua ut

Som 16-åring meldte gutten med norsk mor og Sør-Afrikansk far seg inn i partiet han et par år tidligere hadde trodd kun var for folk som går i bedehus.
Det var først under valgkampen 19-åringen virkelig fikk føle på kroppen hva det vil si å være politiker. Unggutten reiste rundt på skoledebatter i Oppland. Og opplevde gang på gang hvordan det var å bli bua ut.
- Bare jeg nevnte Bondevik, begynte folk å bue. Jeg tror folk flest, kanskje spesielt i Grorudalen vet lite hva KrF jobber med og står for.
Som nyvalgt leder i Oslo KrFU ønsker Calvert nå å få til lokallag i Groruddalen. Men han innrømmer at det nok kan ta litt tid.
- Det blir litt å lete i blinde å få til noe slikt i Groruddalen.
På litt lengre sikt innrømmer Vestli-gutten at han ønsker å jobbe med bydelspolitikk i bydel Stovner. Men han legger heller ikke skjul på at det hadde vært stas å nå enda høyere i sin politiske karriere.

Finansminister

- Vi har en intern spøk i KrFU at jeg skal bli finansminister, men jeg vet ikke helt, ler 19-åringen før han skynder seg å si at om han hadde fått tilbudet, hadde han nok ikke brukt lang tid på å bestemme seg. Da ville han definitivt takket ja.
Men selv om Calvert er en "sånn", driver han ikke bare med politikk. Fritiden bruker han også på Stovner Rockefabrikk. Som bassist i hardrock bandet Torgeirs.
Og når 19-åringen også er ungdomsleder i Bethlehem misjonsmenighet, medlem av NMUs råd for misjon og internasjonalt arbeid, er det ingen tvil om at døgnet er i korteste laget.
- Jeg merker jo at tiden er litt knapp. Men mye av det jeg driver med glir over i hverandre. Det viktigste er at jeg lærer mye. Det gir meg mye tilbake å bli vist så stor tillitt.
Men selv om unggutten er blitt leder i KrFU etter kun to år i partiet, er han fortsatt ydmyk når han møter de store gutta.
- Jeg spiste lunsj med Dagfinn Høybråten. Da så jeg stort sett ned på brødskiven min, smiler Calvert før han gjør seg klar til dagens oppgaver - forelesning på Blindern og politisk møte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere