RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vokalist Ivan Moody gjestet Oslo med resten av Five Finger Death Punch.
Vokalist Ivan Moody gjestet Oslo med resten av Five Finger Death Punch.

Hardt, tungt og høyt høyt høyt!

Oslos beste metalscene serverte de fremmøtte en tre-retter det stod respekt av! Five Finger Death Punch (5FDP), Shadows Fall og Magnacult turnerer for tiden Europa under fanen Shock and Raw Tour. En gavepakke til metalfolket!

OSLO ØST: Først ut på scena var hollandske Magnacult. Med et fandenivoldsk driv gjorde de oppvarmingsjobben til det fulle. Så tidlig på kvelden var det ikke mange som hadde funnet veien til John Dee enda.

Men de som kom inn døra når Magnacult spilte, fikk seg en på trynet så fort de var over dørstokken. Magnacult sparte ikke på kruttet og stemningen var satt for resten av kvelden.

Shadows Fall

Med karismatiske Brian Fair på vokal entret Massachusetts bandet Shadows Fall scenen. Fair, med dreads ned til knea tar mye plass på scenen. Han er festen naturlige midtpunkt. Selv med låter som Destroyer og Fuck It All er mannen overbevisende positiv.

John Dees intime scene så ut til å passe bandet bra. Bandet spilte et langt sett, og kunne i så måte hatt hele kvelden for seg selv. Shadows Fall alene var verdt inngangsbilletten denne kvelden!

Østkantavisa tok en kort prat med Fair etter konserten. Han var fornøyd, men måtte meddele at han ikke var helt i toppform. Så hvis han ikke gikk for full maskin denne kvelden, så skal det bli en glede å se de neste gang bandet gjester Oslo.

Five Finger Death Punch

Man aner ugler i mosen når vokalisten, alene, kommer tuslende ut på scena. Gitarist Zoltan Bathory har i forkant av konserten blitt sjuk.

Vokalist Ivan Moody er ikke høy i hatten, men spør publikum om de skal komme tilbake eller om settet skal gjennomføres med en gitarist. Svaret fra salen ga ikke rom feiltolkninger og fem minutter senere stiller ett lett amputert 5FDP på scena.

Liten scene – stort show

5FDP kjører showet i gang med låta Burn It Down fra sistealbumet War Is The Answer.

Publikum er med og bandet knytter neven og slår til med Salvation fra debutplata. At Bathory ikke er med i rekkene gir ingen kvalitetsmessige utslag på låtene. White Knuckles og Dying Breed var låter som slo.

Under låta Hard To See ble det oppfordret til moshpitt, hvillet det også ble. Nå har FFDP blitt bortskjemte de siste årene, hva scene og publikumsoppmøte angår. Men som vokalist Moody sier, så minnet denne konserten mer om de konsertene de hadde i starten av sin karriere.

Men de gjennomførte uansett en konsert som ga mersmak. Moody skrøt av de norske damene han hadde møtt. Men det var to ting han spesielt likte med Norge (og skryt er vi glad i). Vi var selvforsynte olje, og dermed ikke en støttespiller for Bush-familien.

Og det var her på berget at Black Metal scenen hadde sitt opphav. Bandet avsluttet kvelden med å utbringe en skål for Bathory, som hadde blitt kjørt til sykehus for nærmere sjekk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere