RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hardtslående ungdomsleder


June Maria Torsrud fra Godlia er ny leder av Oslo Sosialistisk Ungdom.
June Maria Torsrud fra Godlia er ny leder av Oslo Sosialistisk Ungdom.
Den nyvalgte lederen av Oslo Sosialistisk Ungdom vil sende jenter på selvforsvarkurs og fjerne hjemmelekser fra skolen.

GODLIA: Lørdag 13. Februar ble June Maria Torsud valgt til ny leder av Oslo Sosialistisk Ungdom. Den engasjerte 20-åringen fra Godlia er til daglig student, på forkurs til ingeniørfag på Høyskolen i Oslo. På den politiske fronten er hun spesielt opptatt av å kjempe for jenters trygghet.

– Det er en skam at jenter i Oslo er redde for å gå alene på kveldstid, mener Torsrud, som vil invitere alle byens jenter med på feministisk selvforsvarskurs.

Maktflytting

– Feministisk selvforsvar handler ikke bare om å sparke voldtektsmenn i ballene, men å lære jenter å bli trygge på seg selv og sette klare grenser, sier Torsrud i en pressemelding.

– Voldtekt og vold mot kvinner handler om makt, sier Torsrud, som presiserer at de fleste overgrep mot jenter skjer i hjemmet.

– Å lære jenter å passe på seg selv handler om å flytte makt til jenter. Det holder ikke å fylle gatene med politi for å hindre voldtekt, sier Torsrud.

Nei til lekser

Når det gjelder skole, vil den nyvalgte lederen kjempe for å fjerne hjemmelekser.

– Dagens system er skapt for å premiere akademikerbarn og folk som får mye hjelp hjemmefra. Vi ønsker å gi alle barn muligheten til å lykkes på skolen. Da må vi la skolearbeidet gjøres på skolen der det hører hjemme, ikke sammen med foreldre eller storesøsken, sier Torsrud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere