Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hårfin for 17. mai

HÅR: Sveisen for nasjonaldagen.
HÅR: Sveisen for nasjonaldagen.
Bunad eller ikke, vår hårekspert gir deg råd: Slik skal håret ditt se ut på festdagen!

FEST: Gjør noe ekstra med håret på 17. mai.

KVINNEGUIDEN.NO: - Alle mulige fletter passer til bunaden. Lett oppsatt hår med fletter i eller bare tvinning av hårlokker, sier Sølvi Bjørnevoll, som jobber som frisørlærer ved Norsk Frisørskole i Oslo og er Kvinneguidens hårekspert.

Les også: Sommerens hårtrender

- Jeg vil absolutt anbefale å flette bort luggen eller lage en stor fin flette bak. Hvorfor ikke prøve fiskebeinsfletta? Du deler håret i to og fører hår fra venstre ytterdel mot høyre. Igjen har du kun to deler. Så tar du hår fra høyre ytterdel mot venstre delen. Slik fortsetter du. En spennende flette, mener Bjørnevoll.

Les også: Hemmelige skjønnhetstriks!

Sjekk disse tipsene:

Oppsatt hår passer til alle anledninger. Håreksperten har flere tips til hvordan man kan sette opp håret på en enkel måte:

* For en litt mer "rufsete" look kan du dra litt i løkkene på fletten. Ikke flett den for stramt, da er dette vanskelig.

* Løse lokker i fletten kan være en kjempekul effekt i oppsatt hår. Tupér håret på kronen (ikke det øverste) og fest flettene under rundt omkring. Legg håret løst over og fest med klemmer. Enkel oppsats og løs og fin til bunaden.

Les også: Ekspertråd til ansiktet

* Du kan også tvinne håret fra side til side og feste det bak. Begynn fremme i luggen og ta med deg hår underveis. Ta med håret på sidene etter hvert som du kommer rundt og fest til slutt i midten bak eller på ene siden. Tvinn så andre siden på hodet slik at endene fra hver side møtes bak. Der kan du gjerne krølle tuppene litt eller gjemme de innimellom det andre håret.

' Har du en bunad med få farger, kan du bruke hårband i de samme fargene. Har du en bunad med mange farger, slik som min nordhordalandsbunad, så tenker jeg at det holder med det og at jeg heller bruker fliseklemmer som jeg skjuler i håret mitt.

Les også: Sommerklar hud

Krøller

Frisøren mener at man bør tenke over at man ikke overdriver frisyren så veldig på 17. mai.
- Jeg har ofte håret løst, men krøller det gjerne med en krølltang for å gjøre det litt mer festlig, forteller hun.

Og det er nettopp krøller som er hennes yndlingssveis akkurat nå.
- Masse hår med krøller er kjempefint. Men også lyst hår til sommeren med mye bevegelse passer bra. Bruk saltvannspray for å løfte det. Det funker kjempebra for å få volum og liv i håret. Krøll det lett med en krølltang, krøllstav, rettetang eller bølgetang. Flett luggen, og fest med to klemmer i kryss slik at den ikke glir ut. Spray lett over og vips - så har du en kul sommersveis som du kan bruke i parken, på shopping eller på byn, sier Bjørnevoll og fortsetter;

- Et lite tips er å kamme gjennom krøllene etter du har brukt krølltangen for å ikke ha de synlige "krølltangmerkene" i det.

Les også: Jan Thomas' skjønnhetstips

Les flere saker om skjønnhet og velvære på Kvinneguiden.no

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere