Hårfint jubileum

Pinoccio frisør på Bøler fyller 25 år i disse dager. Det har vært noen spennende år, og jeg har ingen planer om å gi meg enda, sier innehaver Thor Birger Wilhelmsen.

Bøler: Før Pinoccio frisør flyttet inn på selve senteret for nøyaktig ett år siden, holdt den populære salongen til på nedsiden av bygget, mot Bølerlia.

Trafikken har økt betraktelig etter at vi flyttet opp hit, sier innehaver gjennom 25 år, Thor Birger Wilhelmsen.

Faste kunder

Det første lokalet Wilhelmsen kjøpte var etter frisøren Thorolf Ruud, som hadde drevet frisørsalongen helt siden det gamle Bøler senter åpnet for omtrent 45 år siden.

Det var i denne salongen jeg hadde min lærlingperiode, forteller WIlhelmsen. Da han overtok den i 1981 var de tre frisører. I dagens salong er de sju.

Vi har vokst etterhvert, i takt med at kundemassen har økt, sier den jubilerende frisøren. Wilhelmsen havnet på frisørlinjen på yrkesskolen på Sogn. Hvorfor han valgte frisør og ikke noe annet er han ikke sikker på.

Det er ganske tilfeldig. Jeg måtte jo velge noe, og valgte frisør av en eller annen uviss grunn, sier han, og ser ikke ut til å angre på sitt tilfeldige valg. Wilhelmsen vokste opp på Oppsal og spilte håndball på Bøler i sin tid. Derfor er han godt kjent i området, selv om han nå er bosatt på Kolbotn. Gjennom frisøryrket blir man kjent med mange forskjellige mennesker, og salongen på Bøler er intet unntak.

Her møter vi folk fra 0 til 80 år, og mange har klipt seg hos oss helt siden starten og er faste kunder, forteller Wilhelmsen, og humrer ved tanken på alle de merkelige historiene man får høre i løpet av 25 år ved frisørstolen.

Det er nok mange historier som ikke egner seg på trykk, tilføyer han.

Trofaste kollegaer

En av dem som har Pinoccio som sin faste frisørsalong er Solveig Christensen fra Bøler. Hun har klipt seg her helt siden Wilhelmsen åpnet sin første salong.

Jeg er kjempefornøyd og hadde jo aldri orket å klippe meg her hvis jeg var misfornøyd, selv om jeg bor veldig nært, sier den trofaste kunden. Hun nyter å bli vasket i håret, men vil aller helst bli fotografert mens håret enda er tørt.

Ja huff, det tar seg ikke ut med vått hår, mener Christensen. Men det er ikke bare kundene som er trofaste. Kristin Rønning Kurland og Bjørg Thingstadengen har jobbet hos han i henholdsvis 18 og 13 år.

Det er spennende å jobbe som frisør, det skjer noe nytt hele tiden og vi må holde oss oppdatert på trender både når det gjelder frisyrer og produkter, sier Wilhelmsen. Og den aller største utviklingen har nok vært på produktfronten.

Det at herrer har begynt å bruke så mye styling er den største forandringen, mener Wilhelmsen, og forteller at salget av produkter har økt betraktelig de siste årene. Og det er ingen fare for at Pinoccio frisør på Bøler forsvinner med det første. Kanskje holder han ut i 25 nye år!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.