RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Harmonisk fortetting eller maksimal utnyttelse?

I Bestumveien 63 ønsker man å rive en 111 år gammel sveitservilla og erstatte den med syv 125 kvm store rekkehusleiligheter. - Greit at man vil tjene penger, men man må da ta hensyn til andre interesser også, mener nabo Knut Ekeberg.

Bestum: Villaen, som hadde en takst på 4, 5 millioner, ble fremstilt som en eiendom for oppussing med plass til enebolig i hagen da den ble lagt ut for salg. Eiendommen ble solgt for over syv millioner kroner, og entreprenørens planer kom som et sjokk på beboerne i Sameiet Bestumveien 61.
- Vi bor jo også i et leilighetshus som er et resultat av fortetting, men her har det blitt lagt vekt på å tilpasse den eksisterende bebyggelsen i området, forteller Ekeberg.
Mange engasjerte
Både privatpersoner, Sollerud Vel og Utvalget for Harmonisk fortetting har protestert mot de kontroversielle planene for Bestumveien 63, og Byantikvaren og Fortidsminneforeningen har anbefalt at huset fra 1894, som forøvrig er et av områdets eldste, bevares. I oktober arrangerte Ekeberg og flere andre beboere i området en underskriftskampanje som gav hele 657 underskrifter.
Ekeberg understreker at de selvsagt ikke er i mot enhver utbygging av tomten, men at underskriverne ønsker at det gamle huset bevares og at en ny bebyggelse tilpasses den eksisterende småhusbebyggelsen i området.
- Det er helt i orden at man vil tjene penger, men man må da ta hensyn til andre interesser også. Dette prosjektet blir jo så voldsomt. Husene, som skal bygges i to etasjer med loftetasje med arker, terrasser og takoppløft, skal bygges fire meter fra vårt gjerde. Som en dame sa til meg: Jeg har slettes ikke noe i mot fortetting, men et sted går smertegrensen, sier Ekeberg, som frykter at en eventuell godkjennelse vil skape en dominoeffekt i området.
Aksjonen har nå orientert byråd Grete Horntvedt og Byutviklingskomiteen om prosjektet og underskriftskampanjen. Resultatet av aksjonen er også sendt til Plan- og bygningsetaten.
- Det skal foreligge et vedtak i midten av desember. Slik vi ser det burde det ikke være noe problem å stoppe den foreslåtte utbyggingen, så vi er selvsagt svært spente på resultatet, fortsetter Ekeberg, som håper at prosjektet kan bearbeides og tilpasses omgivelsene.
- Og det hadde naturligvis vært en stor bonus om huset ble beholdt.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere