*Nettavisen* Nyheter.

Hartvig Nissen skaper teater-tradisjon

Avgangselevene ved Hartvig Nisses skole på teaterscenen under Hausmania i Hausmannsgate.

Drama-elevene ved Hartvig Nissens skole flytter avgangsforestillingen ut av skolen og inntar scenen på Grusomhetes Teater.

SENTRUM: Elevene har imponert meg. De har tatt utrolig ansvar og virkelig gått inn i dette, sier avdelingsleder ved dramalinjen, Per Arne Øiestad.

Øiestad innrømmer at det er et ambisiøst prosjekt og at noen mindre problemer har dukket opp. Likevel er han godt fornøyd med de første premierene som ble gjennomført lørdag 1. mars.

Vi har en god revy-tradisjon ved skolen. Det er meningen at elevene skal gjennom dette arbeidet, både bak og på scenen. Og dette er noe som skaper lagånd blant elever og lærere, sier Øiestad.

Skolen håper med dette å etablere en tradisjon i årene som kommer, som kan bygge på årets festival. Nissenfestivalen 08 har fått navnet "Sceneskrekk".

Lov til å leke

Agnes Klem (18) har en mindre rolle i stykket "Heksejakt". Jobben bak scenen har tatt adskillig lenger tid.

Det er noe med spenningen å ikke være i rute tre dager før premieren. Noen grupper er fortsatt på skolen og holder på med gjennomkjøring av sitt stykke, forteller 18-åringen i pausen mellom dagens to første stykker.

Avgangseleven forteller at de begynte å jobbe med prosjektet i oktober 2007.

Ikke alle har like store roller på scenen, da er det naturlig at man bidrar litt mer bak scenen.

Arrangementet har gått veldig bra til nå, det er ikke noe problem så lenge man har engasjerte elever, sier hun.

Å stå på scenen er som i en annen verden. Ikke alle ved skolen blir skuespillere senere, men det er noe med å få lov til å leke mens man går videregående, sier Agnes Klem.

Bertholt Brecht på Hausmania

Et annet stykke elevene setter opp, er den tyske dramatikeren Bertholt Brechts "Det gode mennesket fra Sezuan".

Den timeslange forestillingen om gatepiken Shen Te som får hjelp av de tre gudene som kommer til jorden for å finne godhet, begeistrer de omlag 80 tilskuerne i teatersalen under Hausmania i Hausmannsgate.

I tiden 1. mars til 9. mars vil de 60 avgangselevene ved Hartvig Nissens skole spille sine forestillinger på Grusomhetes Teater.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.