RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hasj, Hair og Jannike Kruse Jåtog

Jannike Kruse Jåtog fra Vinderen synes det er skjønt å endelig ha kommet ut av puppen. I kveld braker det løs med Hair.

Oslo: - Det er et helt fantastisk team fylt med dyktige og spennende unge mennesker. De er jo 27 og 28 år hele gjengen så det må kunne kalles et ungt ensemble, sier Jannike Kruse Jåtog og kaster litt på de lange og nyfriserte lokkene.

Grensesprengende

Det er nesten 40 år siden Hair gikk sin seiersgang på scenen, og musikken toppet hitlistene. Men selv om buskapet om fred og respekt for individet er like aktuelt i dag, er det en ny og annerledes versjon av stykket som settes opp ved det norske teatret. Og tirsdag formiddag var det pressen som skulle få en smakebit.
- Jeg synes det er utrolig spennende å endelig få vist oss frem foran et publikum. Det blir på mange måter som å komme ut av puppen og se hvordan vi klarer å stå på egne ben, sier Kruse Jåtog.
På alle kanter av henne står ivrige pressefolk med nyspissede penner og blanke notatark. Jannike er mest lykkelig over at teksten satt.
- Vi øvet en stund før sommerferien, men så ble arbeid byttet ut med sommerferie. Jeg var litt egstlig for det, å legge fra meg arbeidet, mener jeg. Vi var liksom kommet så godt igang, sier hun.

Overbevisende

I alt 24 unge talenter står på scenen den 31. august, og de to store jenterollene ble raskt tildelt Ingrid Bolsø Berdal og Jannike Kruse Jåtog. I rollen som Berger møter vi Hans Marius Hoff Mittet, Claude blir spilt av Tor Ivar Hagen.
- Alle er sterkt dedikerte og yter maks for at denne forestillingen skal bli så bra om den kan bli. Vi har også stor respekt for regissør János Szász tolkning og mener dette stykket absolutt bærer noe genuint i seg, sier Kruse.
Og nynorsken, den ser det ut til at Kruse ikke bare mestrer, men også gjennomfører med sterk overbevisning.
- Jeg har prøvd å synge på nynorsk før, og synes det fungerer veldig godt. Det er et sterkt språk og passer særs godt til Hair, sier hun.

Begeistring og sinne

Etter en prøveoppsetning 29. oktober 1967 på et off- Broadway teater, ble stykket sterkt omarbeidet. Handlingen ble skåret ned til et minimum og musikalen fikk nye sanger. Deretter kom den opp på Broadway og hadde premiere 29. april 1968 på Baltimore Theatre. Stykket fikk enorm oppmerksomhet, men fikk reaksjoner som varierte fra begeistring til sinne, og ble spilt sammenhengende 1742 ganger. Også på det norske teatret viser salgstallene at forestillingen fortsatt fenger. Tirsdag var de oppe i 31000 solgte billetter, noe som virker svært lovende.
Hair har premiere 31. august.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere