*Nettavisen* Nyheter.

Hasle/Løren imponerte meg

Daniel Hamnes (høyre) lot seg meget sjelden lure av Veigar Pall Gunnarsson og Stabæk. Foto: Foto: Thomas Granerød

Stabæk-spiller Veigar Pall Gunnarsson var full av lovord ovenfor Hasle-Løren etter en knapp 2-1 seier på Lørenbanen i 2. runde av NM.

Klikk på bildet for å forstørre.

Veigar Pall Gunnarsson var full av lovord ovenfor Hasle-Løren. Her gratulerer han målvakt Terje Svenkerud med en meget solid opptreden.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nikola Gresko fyrer av et skudd i krysset bak en sjanseløs Jon Knudsen i Stabæk-målet.

Løren: -– Hasle-Løren imponerte meg, de er et lag som virkelig våger å spille fotball. De fortjener absolutt skryt og de har et godt og lovende mannskap, forklarte Stabæk-stjernen Veigar Pall Gunnarsson minutter etter 2-1 seieren i 2. runde av cupen.

Og det var tydelig at Pall Gunnarsson mente hvert eneste ord, det var nemlig en utslitt Tippeliga-spiller som selv måtte gå målløs fra Lørenbanen denne flotte og varme maikvelden.

– Det er absolutt ikke selvsagt at vi skulle vinne her i kveld, mulig vi undervurderte dem, men måten de spilte på gjorde det vanskelig for oss. De sto ikke bakpå og forsvarte seg, men i stedet satset de hardt offensivt og stresset oss ved flere anledninger - de er rett og slett gode, avsluttet islendingen til Lokalavisen Groruddalen.

Tok ledelsen

Det var en annen islending som også markerte seg i oppgjøret, nemlig Palmi Palmason, som oppskriftsmessig ga gjestende Stabæk ledelsen i det 16. spilleminutt. Men, da de fleste kanskje fryktet et målskred, så sto heller Hasle-Løren samlet og bød på real motstand oppgjøret ut.

Minuttet før pause hadde hjemmelaget en strålende mulighet til utlikning ved Shire Standnes, men dessverre for ham og laget så blåste han ballen høyt over målet til Jon Knudsen.

Strålende scoring

Stabæk startet andreomgangen med et massivt press og hadde tydeligvis fått sitt pass påskrevet av trener Jørgen Lennartsson i pausen, men Hasle-Løren red av stormen og flyttet seg igjen høyt i banen. Dette resulterte i hjørnespark og utlikning ved Nikola Gresko.

– Det ble slått en lang corner på bakre stolpe som ble headet ut i returrommet. Der sto jeg og gjorde alt for å klemme ballen i mål - og da jeg så ballen bak Jon Knudsen fikk jeg gåsehud, en fantastisk deilig følelse å score mot Stabæk, forklarte Gresko.

Scoringen til Gresko førte til at Stabæk ble enda mer usikre og upresise i spillet, men gode lag avgjør ofte kamper til sin fordel. Så ble også tilfellet for Stabæk, da tidligere Nordstrand-spiller Torstein Andersen Aase på en lekker lobb sørget for ny ledelse 23 minutter før full tid - og samtidig det siste målet i kampen.

- Jævlig surt faktisk

Det er ikke bare Stabæk som har gode islendinger i stallen, Hasle-Løren har halvt-islandske Daniel Hamnes, som storspilte fra sin venstreback-posisjon og gikk seirende ut av ni av ti dueller mot etter hvert frustrerte Tippeliga-spillere.

– Akkurat det var deilig, men ellers så var det faktisk jævlig surt å tape denne kampen. Helt ærlig så trodde jeg på seier da vi utliknet til 1-1, forklarte forsvarskjempen til Lokalavisen Groruddalen.

Dere får mye skryt av Veigar Pall Gunnarsson, hva tenker du om det Hamnes?

– Stabæk er et meget hyggelig lag og en fin gjeng som ikke gikk sure. Må si at det er morsomt å få skryt av en slik spiller som Pall Gunnarsson, noe som viser at vi spiller god fotball. Det skal vi ta med oss videre i fortsettelsen av sesongen, avsluttet Hamnes, som sammen med resten av Hasle-Løren virkelig skremte Stabæk denne onsdagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.