RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Haster med ladestajoner i Oslo


I 2010 er det ikke satt av midler til flere ladepunkter i Norge.
I 2010 er det ikke satt av midler til flere ladepunkter i Norge. Foto: Foto: Øivind Skar
Transnova har stått for utbyggingen av 1900 ladepunker det siste året. Men nå er kassa tom, og søknader for 23 millioner står ubehandlet.

Det bygges ladepunkter som aldri før i Norge, og billeverandører som er på vei med ladbare hybrider er naturligvis opptatt av å få tilgang til alle de offentlig finansierte stikkontaktene rundt om i landet.

Naturlig nok vil leverandørene av de ladbare hybridbilene ha full tilgang til offentlige stikkontakter.

Les også: Stikkontakt-bilene er her

– Ladbare hybrider er like elektriske som elbiler så lenge de kjører på strøm. Derfor ønsker vi tilgang til de ladepunktene som er i drift, samt at det bygges flere, sier informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge

Ikke flere midler

Flere ladepunkter kan ikke prosjektkoordinator Eva Solvi i Transnova love.

Transnova fikk i fjor 50 millioner fra Samferdselsdepartementet for å bygge ladepunkter, og dette holdt til 1900 punkter fordelt over hele landet, med hovedvekt på de store byene. Oslo er ikke medregnet fordi de har egen finansieringsordning.

I 2010 har ikke departementet satt av midler til flere ladepunkter.

– Jeg beklager at det ikke er bevilget penger i år. Vi har ubehandlede søknader for 23 millioner, men ingen penger til formålet, sier Solvi.

Derimot kan Solvi berolige dem som tror ladepunktene kun gjelder for elektriske biler.

Også for plugg-inn?

– Det står på ladepunktene at de er forbeholdt ladbar motorvogn. Ladbar motorvogn inkluderer også plugg-inn Prius og andre tilsvarende kjøretøyer, slår Eva Solvi fast.

Slik er det ikke nødvendigvis i Oslo.

– Foreløpig er ladestasjonene i Oslo forbeholdt elmotorvogner, men vi får se på saken på nytt når plugg-inn bilene er her, sier førstekonsulent Marianne Mølmen i Trafikketaten i Oslo kommune.

Hennes etat skal disponere en av de tre ladbare Priusene som kommer til Norge.

Oslo kommune planer om å bygge 400 ladepunkter for ladbare kjøretøyer i perioden 2008 til 2011. Mølmen opplyser at 120 av dem er på plass, og at utbyggingen nå foretas i raskt tempo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere