*Nettavisen* Nyheter.

Haster med tomter!

Vil ha tomt på plass: Finn Holden og Per W. Jensen i Seniorsaken Vestre Aker er fans av Omsorg+-boliger. Her, i krysset ved Arnebråtveien og Landingsveien har de funnet tomten de mener passer. foto: Alexander Synstad

Omsorg+ er blitt ett av Seniorsakens hjertebarn. Når håper den det kommer tomt på plass snart. Det haster, sier saksbehandler Per W. Jensen i Seniorsaken.

HOVSETER: Seniorsaken-duoen Per W. Jensen og Finn Holden presenterte i forrige planene for Omsorg+ overfor bydelsutvalget i Vestre Aker. Et samlet bydelsutvalg ga tommelen opp for konseptet. Vestre Aker ber byrådsavdelingen for velferd og sosiale tjenester om å utrede mulighetene for lokal etablering av Omsorg+. Men ivrige Jensen og Holden slår seg ikke til å ro med det.

God beliggenhet

I krysset Arnebråtveien/Landingsveien har de funnet tomten de mener passer perfekt.

Tomten har nærhet til det meste. Bussen vil stopper så å si rett ved døren. Andre fasiliteter er heller ikke langt unna. Beliggenheten er avgjørende, sier Jensen og peker på tomten.

Planstatusen til tomten er fortsatt under utredning.

Det haster med å tomt på plass. Det er helt avgjørende å få satt av tomt. Og det fortest mulig.

Utbyggere i kø

Jensen har sondert litt blant utbyggere. Han har fått positive signaler.

Flere jeg har snakket med er entusiastiske. Det går tregere i hytte- og boligbyggebransjen. Utbyggere ser etter nye markeder. Og dette er midt i blinken for dem. Flere store utbyggere kan ta på seg jobben med å bygge hele prosjektet. Her er det store muligheter, sier Jensen.

Holden og Jensen tror eldre om 15 til 20 år vil stå i kø for slike boliger.

Mangel på plasser

Mangel på omsorgsboliger og sykehjemsplasser er det store problemet. Nesten alt er belagt. Det opereres med en ledig kapasitet på 1 prosent. Det er sjokkerende lavt, sier Jensen.

Overfor Seniorsaken har byrådet bekreftet at det er, eller vil bli underdekning på omsorgsboliger og sykehjemsplasser.

200 leiligheter

Foreløpig har Oslo kommune planlagt et sted mellom to til fire boliger. De kan få mellom 50 og 150 leiligheter i hver bolig. Byrådet ønsker å inngå kontrakt med eiendomsselskap med tanke på Omsorg+-boliger Bydel Sagene-Torshov. Her vil det bli gitt tilskudd fra Husbanken. For minstepensjonister vil det bety en månedsleie på om lag 2300 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag