RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Martin Eliasson og$PHOTOHEADER_ON$ $PHOTOHEADER_OFF$Adam Bolméus fra Götebor-bandet Hästpojken er tilbake i Oslo, klare for å gi alt på scenen 13.september. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
Martin Eliasson og$PHOTOHEADER_ON$ $PHOTOHEADER_OFF$Adam Bolméus fra Götebor-bandet Hästpojken er tilbake i Oslo, klare for å gi alt på scenen 13.september. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD

Hästpojkarna rir til Norge igjen

Bad-boys stempel, Oslos prostituerte, og språkproblemer. Øtskantavisa har møtt plateaktuelle Martin Elisson og Adam Bolméus.

SENTRUM ØST: Vi skjønner ikke helt hvorfor det er blitt en så stor greie. Det hele er veldig overdrevet, sier gitarist i Hästpojken, Adam Bolméus angående skriveriene i svensk presse om fyll, nakenhet, og uordentlig konsertoppførsel.

For, som de skrev på sine nettsider, er tross alt det å gå i bar overkropp ikke det samme som å «gå naken og ha seg».

Snälla pojkar

Vi er egentlig veldig snälla pojkar, forsikrer vokalist Martin Elisson som egentlig hadde glemt alt oppstyret i nabolandet, før Østkantavisas journalist igjen brakte det på bane.

Og de ser absolutt ikke ut som noen bad boys der de sitter ved siden av hverandre, smilende, mens de tidvis stirrer ned i den rødrutete duken.

Gutta, som begge tidligere har spilt i Bad Cash Quartet, er for tida norgesaktuelle med plata «Caligula». Det er ett år siden de starta kollektivet Hästpojken.

Jeg hadde bare navnet Hästpojken i hodet, og så ble det sånn. 80 prosent synes det er dårlig og 20 prosent synes det er kult, ler hestegutten Martin.

Enten har man et ekstremt bra navn som The Clash, Joy Division eller Turboneger, eller så spiller det ingen rolle. Når man ikke kommer opp med noe like bra, kan man like gjerne hete Hästpojken, sier Adam.

Siden oppstarten har bandet lagt bak seg utallige døgn både på turnebussen og i studio.

Etter å ha vært gjennom fem trommiser og like mange bassister, har vi blitt et fast band på fem. Vi har turnert rundt i et år og spilt forskjellige steder hver helg. Selve innspillingen gikk veldig fort. Det tok om lag to uker å spille inn. Nesten alt man hører på skiva er første versjon, forteller Martin, som også har skrevet alle tekstene på «Caligula» som uten sammenligning for øvrig også var navnet på den stormannsgale romerske keiseren som i sin tid ville utnevne hesten sin til konsul.

Jeg leste i en gammel dagbok fra jeg var 24 eller 25 år. Alle tekstene som finnes på skiva, fantes i dagboken. Det er som et destillat av mine seneste fire år og det som har hendt i livet mitt, forteller han.

Spiller på sex

Det er barnlig musikk, men med tekster som spiller mye på sex. Vi er som en samlig snuskiga barn, sånne ubehagelige rødhårete gingerkids, ler Martin.

Han lener seg litt nærmere for å oppfatte spørsmålene.

Det begynner å bli lettere å forstå norsk nå. For hver gang vi kommer til Norge går det bedre. En av medlemmene i bandet øver seg faktisk på å snakke flytende. Han øver hele tiden, men foreløpig er det helt svorsk, ler han.

«Jättefint» i Norge

Caligula har høstet gode kritikker fra norske anmeldere, men det har ikke vært så lett å få med seg for gutta fra Göteborg.

Det virker som folk er positivt innstilt, men jeg synes det er vanskelig å lese norsk så jeg visste ikke om anmeldelsene var gode eller dårlige, sier Adam, som til tross for språkproblemer gjerne kunne tenke seg å flytte til Norge.

Jeg synes det er jättefint her. I mai spilte vi på Garage og vandret rundt i Oslo. Vi bodde på hotell rett ved Egon, på... Hva heter det? Jernbantorget ja. Det var mange prostituerte der, men de var jo trivelige, de. Det er først nå vi har fått vite at det er det «verste» strøket i Oslo, ler Adam

Det kjentes utrolig bra å spille på Garage i mai. Det var kult å føle at alle åpnet seg, at man suksessivt vant over publikum, for jeg tror ikke noen hadde hørt noe av oss på den tiden, sier Martin, som er veldig klar for et nytt møte med oslopublikummet den 13. september. Denne gangen på John Dee.

Det skal bli skitkul å spille på John Dee, sier Martin, som kan røpe at de jobber med nye prosjekter.

Dessuten har vi pratet om å lage en mixtape til...Hva er det dere nordmenn kaller förfest og efterfest igjen?

Vorspiel og nachspiel?

Ja!..Nachspiel, sier Martin mens han nikker energisk, fornøyd med å føye enda et ord til sitt «norske» ordforråd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere