RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hattefine på Oppsalhjemmet


Husmødrene sto for sang og dans.
Husmødrene sto for sang og dans. Foto: Foto: Kaja Stabursvik
Man blir aldri for gammel til å kle seg ut. På Oppsalhjemmet lekte de seg med fargerike hatter, kanapéer og sang forrige torsdag.

OPPSAL: I fjor arrangerte Oppsalhjemmet hatteball for beboere og pårørende, etter inspirasjon fra andre sykehjem. Suksessen var et faktum, og med arrangementet i år, er hatteballet på god vei til å bli en tradisjon.

Kulturleder ved Oppsalhjemmet, Wenche Christensen forteller at ballet er så populært blant beboerne at samtlige kler på deg sin fineste hatt og setter seg ned i fellesstua.

– Selv de som ikke pleier å være med på andre arrangementer er med på hatteballet, så dette er absolutt noe vo kommer til å fortsette med, sier Christensen.

Karneval

Idéen til hatteballet kommer opprinnelig fra et annet sykehjem der de pleide å arrangere karneval. Christensen tenkte at dette er noe de kunne prøve seg på også på Oppsal sykehjem, bare i litt enklere format.

– Vi så at karneval var et populært tiltak andre steder, men at ikke alle har utkledningstøy, eller orker å kle seg ut. Derfor tenkte vi at hatter er noe alle klarer å putte på hodet, og resultatet er at alle er med på kvelden, sier Christensen. Hun sier ballet er er flott tiltak for både beboere og pårørende, der det diskes opp med god mat og godt drikke, i tillegg til underholdning og premiering av fineste hatt og stiligste kostyme.

– Juryen som bestemmer fineste hatt og kostyme består av e gjeng pårørende, og vinneren får et diplom og heder og ære, sier Christensen.

Husfruene

Underholdningen for kvelden var sanggruppen Husmødrene, som til vanlig synger i sangkoret Freidig.

– En av damene i Husmødrene har moren sin her på hjemmet, og gruppa har tidligere sagt at de ønsket å underholde for oss, så da tenkte vi at i dag var en gylden mulighet for dette, sier Christensen.

Da Husmødrene begynte å spille, var det flere som tok på seg danseskoene og svingte seg på gulvet, men da avisen kom hadde dansinga blitt redusert til allsang, og beboerne var tilbake i stolene sine med store smil om munnen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere