*Nettavisen* Nyheter.

Hatter på biblioteket

Østensjø kunstforening og Oppsal bibliotek inviterer hatteglade mennesker til foredrag med den norske modisten Åse Strand.

OPPSAL: Førstkommende mandag er det hatter som står i fokus på Oppsal bibliotek, med utgangspunkt i boken "Hatter: Kunst, kropp og sjel" av Åse Strand. Hun er ikke bare modist, men også grunnlegger av Norges modist- og hattemakerforening, samt initiativtager til Hattens Dag og Hattebrukerprisen.
I tillegg til at Åse Strand skal snakke om hatter og helt sikkert har med seg noen av sine selvlagede eksemplarer, kan hatteglade østensjøbebeboere også nyte synet av en en liten hatteutstilling.
Oppsalbeboer og hatteelsker Guri Bjerke har nemlig flere flotte hatter laget av den kjente, norske modisten May Aubert. Det har Liv Thomas på biblioteket lagt merke til, og hun spurte derfor om ikke den trofaste brukeren kunne tenke seg å stille ut disse i forbindelse med foredraget. Jeg er veldig glad i hatter og bare må ha noe på hodet, jeg, eller fryser jeg sånn, smiler Guri Bjerke. Hun synes det er mye morsommere med spesialdesignede hatter tilpasset hennes personlighet og utseende, enn en tilfeldig hatt fra en vanlig butikk.
Det blir jo litt dyrere, men det er det absolutt verdt, konstaterer Bjerke, som gladelig stiller hattene sine til disposisjon i hele januar.
Vi har også funnet frem en rekke bøker om hatter, forteller Liv Thomas. Foruten boken som er tema for mandagens foredrag, kan biblioteket blant annet også by på boken om avdøde May Aubert, som altså er kvinnen bak de utstilte hattene. Men på mandag er det først og fremst modisten Åse Strand man kan bli bedre kjent med.
Jeg tror dette blir et veldig morsomt foredrag, og håper selvfølgelig at flest mulig kommer hit med hatten på, oppfordrer Liv Thomas. En som helt sikkert stiller med hodeplagg er Guri Bjerke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag