RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Haugenstua er klar for utvikling


Blå himmel over «Stua»: Haugenstua har i mange år vært et område i forfall. Med Groruddalssatsingen og Områdeløft Haugenstua peker pila nå i motsatt retning. Nå står torget foran en større oppgradering.
Blå himmel over «Stua»: Haugenstua har i mange år vært et område i forfall. Med Groruddalssatsingen og Områdeløft Haugenstua peker pila nå i motsatt retning. Nå står torget foran en større oppgradering. Foto: FOTO: Vemund Sveen Finstad
En fornyelse av Haugenstua senter og torg har vært ønsket etter flere år med forfall. Nå jobbes det med en snuoperasjon.

HAUGENSTUA: Beboere på Haugenstua har i mange år ventet på at noe skal skje ved Haugenstua senter. I 2007 skrev Lokalavisen Groruddalen om eieren OBOS, som den gang planla å investere tungt i en utvidelse av det aldrende senteret fra 1976.

 
 

Ifølge eiendomssjef i OBOS forretningsbygg, Elisabeth Sverdrup Braathen, strandet imidlertid planene når Oslo kommune ikke ønsket å selge tomten som i dag huser Ole Brumm barnehage.

Eksisterende torg og bygg er rammen. Vi blir ikke å bygge ut selve senteret, men målet er å gjøre det triveligere og bedre på dagens torg

– Vi jobber nå med hvordan vi kan utvikle eksisterende tomt, sier hun.

Klare for utvikling

OBOS arbeider nå, i samarbeid med Bydel Stovner og Områdeløft Haugenstua, som er en del av Groruddalssatsingen, med fornyelse i de eksisterende lokaler på senteret og av området rundt.

En anbudskonkurranse nylig avsluttet så arkitektfirmaet Narud Stokke Wiig AP bli hyret inn som arkitekthjelp for utvikling av et skisseprosjekt for torget på Haugenstua.

Ifølge prosjektleder Signe Høeg i Områdeløftet vil de i løpet av 2011 utarbeide skisser, før de senere tar stilling til om de forelagte planer skal gjennomføres.

– Eksisterende torg og bygg er rammen. Vi blir ikke å bygge ut selve senteret, men målet er å gjøre det triveligere og bedre på dagens torg, sier hun.

Eventuell bygging vil påstartes tidligst i 2012.

Søker serveringssted

Senteret, som tidligere besto av veldig mange kommunale funksjoner, er nå i en omstillingsprosess i forhold til hva det skal inneholde i fremtiden. Ifølge OBOS er det å skaffe leietakere en av de største utfordringene.

– Bedrifter står ikke i kø for å etablere seg på Haugenstua. Vi sliter med å få tak i gode, seriøse leietakere, sier Braathen i OBOS. Hun mener området ikke har et kjøpesenterbehov, fordi Stovner senter dekker dette.

– Det vi gjerne vil ha er et serveringssted. Ikke et sted der man selger øl på kvelden, men et hyggelig samlingssted. Vi ønsker også en kiosk tilbake. Det ville vært et gode for hele området, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere