RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Haugli avviser Frp-kritikk om sykehjemsplasser

Byrådssekretær Kai-Morten Terning (Frp) og stortingsrepresentant Håkon Haugli (Ap) er uenig om hvordan regjeringen stimulererer til bygging av flere sykehjemsplasser.

OSLO: I Lokalavisen Groruddalen 14. februar uttrykte Haugli glede over at regjeringen har endret reglene for tilskudd til sykehjemsplasser.

LES SAKEN: Tror på flere sykehjemsplasser i Groruddalen

Regjeringen har også gitt grønt lys for at private aktører kan bygge ut plassene. Han mente dette kan gi flere sykehjemsplasser i Groruddalen.

Byrådssekratær for helsebyråden, Kai-Morten Terning (Frp) ble provosert av Hauglis framstilling av saken. Han mente regjeringen var alt for sent ute.

LES SAKEN: – Har gått glipp av mange plasser

– Frp har redusert

Nå svarer Haugli på kritikken.

– Det er mange ting ved eldreomsorgen i Fremskrittspartiet burde være provoserte over og ta tak i. At regjeringen gir Oslo mer penger, er ikke en av dem, sier Haugli.

Han mener Frp har vært med på å redusere antall sykehjemsplasser i Oslo med om lag 400 plasser de siste årene.

– Det er et resultat av Fremskrittspartiets manglende vilje og evne til å satse på eldreomsorg. Om Terning vil bli tatt alvorlig, bør han bruke sin tid på å gjøre noe med dette, ikke på desperate utspill i media, sier Haugli.

Han avviser også at regjeringen var sent ute med regelendringene.

– Det har vist seg at mange kommuner ikke kunne nytte seg av statsstøtte fordi det var vanskelig å gjøre en forhåndsvurdering om borettslag og andre ideelle aktører lå innenfor reglene.

– Får gavepakke

–I tillegg får Oslo etterbetalt en «gavepakke» på nesten 40 millioner for sykehjemsplasser som allerede er påbegynt. Det er gode nyheter for Oslo og et viktig bidrag til å fjerne sykehjemskøene, sier Haugli.

Han mener samarbeid er veien å gå.

– Oslo trenger politikere som som må samarbeide for byens beste på tvers av forvaltningsnivåer og politiske skillelinjer. Jeg synes det er underlig at Terning bruker tid på å skjelle ut en politikk han faktisk synes er bra.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere