Gå til sidens hovedinnhold

Hauketo-familie brenner for fattige barn

Noen nøyer seg med å avse noen kroner i sporadiske innsamlinger. Familien Aspaas fra Hauketo har Plan-fadderskap i husholdningsbudsjettet, og nylig besøkte de sitt andre fadderbarn i Vietnam.

HAUKETO: – Vi har alltid lært guttene våre at vi skal dele med andre, sier Bodil Aspaas.I ti år har hun og resten av familien satt av 250 kroner i måneden. Gjennom Plan Norge har de gitt en vietnamesisk gutt muligheten til en utdanning og helsekunnskap som har gitt ham et bedre liv.

Artistgalla

Nylig fikk de et nytt fadderbarn, og bestemte seg for å reise til Vietnam og besøke ham.

Reisen ble planlagt i et år, og underveis tok Plan kontakt for å høre om de ville ha med seg et team fra organisasjonen. Kommende lørdag er historien deres en av flere som fronter årets artistgalla på TV 2.

Barna og samfunnet

– Det flotte med fadderordningen er at pengene vi gir kommer hele samfunnet til gode, forteller Aspaas

På reisen fikk familien et unikt innblikk i hvordan organisasjonen fokuserer på barna som landsbyenes fremtid.

– I landsbyen til vårt voksne fadderbarn har Plan fått bygget noen flotte skoler, med store biblioteker og god tilgang på skolemateriell. Det viser hvor mye som kommer ut av våre små bidrag.

Familien deltok aktivt i dagliglivet i landsbyen, og fikk minner for livet.

– Som mor var det en sterk opplevelse å treffe Kim og moren hans, og vite at hun har de samme håpene og ønskene for sine barn som jeg har for mine tre gutter, sier Aspaas.

Et liv for en gouda

Familiens nye fadderbarn, Kim, er 9 år gammel. Når han blir 18, vil familien igjen ta ansvar for et nytt fadderbarn.

– Vi vil alltid ha et fadderbarn i vår familie.

Regnestykket er enkelt:

– Vi bruker ofte Gouda-ost som eksempel når det er snakk om penger. To og en halv Gouda i måneden er ikke mye for å gi et menneske et godt liv, filosoferer Aspaas.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene