RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hauketo-mann bokdebuterer med oppvekstroman


FORFATTER: Arne Borg har skrevet en sterk oppvekstroman om fravær og ønsker som aldri ble til virkelighet.
FORFATTER: Arne Borg har skrevet en sterk oppvekstroman om fravær og ønsker som aldri ble til virkelighet. Foto: FOTO: FINN STÅLE FELDBERG
Pianist Arne Borg fra Hauketo har debutert som forfatter med oppvekstromanen «I årene som fulgte».

HAUKETO: «I årene som fulgte» handler om Torfinn Sars. Han vokser opp hos sin mor i en kjellerleilighet på Bestum i Oslo.

Del på Facebook

Kultursprik

Moren til Torfinn tilhører 68-generasjonen, og arbeider som sminkør ved Oslo Nye Teater. Når hun er på jobb er Torfinn plassert hos mormoren i Skovveien.

Spriket mellom borgerligheten hos bestemor og verdioppløsningen hos moren er slående for Torfinn, og setter preg på hans oppvekst. Forholdet til en fraværende far har også stor betydning for den unge Torfinn.

Og så går årene; Torfinns venner og bekjente får seg utdannelse, jobb og familie, mens Torfinn selv unnlater å drive det til noe. Til slutt sitter han bare igjen med en vag, men prekær opplevelse av at selve livet har sviktet. For det som i de famlende åttiårene fortonet seg som en løfterik begynnelse, skal etter hvert vise seg å være alt han har hatt.

Inspirert av eget liv

Borg sier at det var et uttrykksbehov som fikk han til å skrive en roman.

– Den viktigste inspirasjonen er eget levd liv, men jeg er også blitt inspirert av andre bøker som treffer meg på en spesiell måte, sier Borg.

Han sier også at selv om han er inspirert av eget liv er det ikke noe i nærheten av en biografi.

– Det er ikke mye som er hentet direkte, men det er mange erfaringer som er blitt omskrevet og gjort om til fiksjon, sier Borg.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere