RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hausmania lever videre


Hausmania fikk medhold i bystyret.
Hausmania fikk medhold i bystyret.
Høyre, Krf og Frp stemte mot, men enden på visa ble fornyet leiekontrakt for Hausmania da bystyret behandlet saken onsdag kveld.

OSLO ØST: Det betyr at Hausmania fortsatt kan ha tilhold i kulturhuset fem år fram i tid.

Forbanna

Bystyremedlem Jøran Kallmyr (Frp) er en av dem som har kjempet hardt mot at en leiekontrakt med Hausmania skulle videreføres. Han mener avgjørelsen om å la Hausmania fortsette driften som før er uhørt.

Dette er tragisk for nabolaget. Resultatet vil bli enda mer tilgrising av nærområdet, i form av tagging og grafitti på både privat og offentlig eiendom, uttaler han til Østkantavisa.

Dette vil ramme nabolaget hardt, fortsetter han.

Fortsetter kampen

Kallmyr har imidlertid ikke gitt opp kampen for å forby lovlige taggervegger.

Jeg mener Hausmania er mye av årsaken til at taggingen øker i akkurat dette området. Mye på grunn av den lovlige taggerveggen. Jeg vil nå fremme et privatforslag for bystyret om at alle lovlige taggervegger skal forbys, fortsetter Kallmyr.

Kan du regne med gjennomslag for noe slikt etter gårsdagens resultat i bystyret?

Dette skal behandles grundig i komiteen. Vi vil kalle inn både naboer, bydel og ike minst politi så de kan kommentere utviklingen. I tillegg må vi jo la forsvarerne av grafitti komme til orde. Jeg nekter å gi opp denne kampen, avslutter Kallmyr.

Møter motstand

Kallmyr vil imidlertid møte tøff motstand, ikke bare i bystyret. Det lykkes ikke Østkantavisa å komme i kontakt med Hausmanias talsmann Trond Klykken torsdag, men han uttalte tidligere i uka at han mener Frp bommer totalt med sin kritikk av kulturhuset i Hausmannsgate.

Jeg vil snu det på hodet. Jeg mener vår lovlige taggervegg medvirker til at det blir mindre tagging. De som ønsker å gjøre dette på lovlig vis får jo en mulighet hos oss. Veggen males over opptil tre ganger om dagen, noe som sier sitt. Hadde det ikke vært for den hadde det generert enda mer maling i byen. Og når det er sagt- hvem sier at det bare er de store reklamefirmaene som skal bestemme hvordan byen skal se ut? Mange mener faktisk at grafitti er vakrere, uttalte Klykken til Østkantavisa da vi snakket med han onsdag.

Det som er helt sikkert er at Hausmania er reddet som kulturhus i bydel Grünerløkka.

I denne omgang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere