RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håvard Nielsen forlater Vålerenga til fordel for Red Bull Salzburg.
Håvard Nielsen forlater Vålerenga til fordel for Red Bull Salzburg. Foto: Alice Johansen

Håvard Nielsen solgt til østerriksk fotball

VIF-profilen er klar for Red Bull Salzburg. Salgssummen er ifølge VG på hele 25 millioner kroner.

Kort tid etter at det østerrikske topplaget led et sjokknederlag for F91 Dudelange fra Luxembourg i Mesterliga-kvalifiseringen, kastet klubben raskt blikket mot Norge i jakten på forsterkninger.

Torsdag ble Vålerenga-spiller Håvard Nielsen (19) og Viking-spiller Valon Berisha (19) presentert som nye fjes i den ambisiøse toppklubben.

VG Nett skriver at VIF får om lag 25 millioner for unggutten, mens Viking får ifølge østerrikske medier drøyt halvparten for Berisha.

Salzburgs sportsdirektør, Ralf Rangnick, er fornøyd med å ha landet avtaler med to av Tippeligaens heteste salgsobjekter.

– Vi er glad for at to unge, lovende spillere har valgt å spille for oss på tross av tilbud fra flere andre europeiske klubber. De passer svært godt inn i vår filosofi - og vil med sine kvaliteter være store forsterkninger for oss, sier Rangnick til redbulls.com

Trener Roger Schmidt er meget tilfreds med signeringene av de to ungguttene.

– Berisha og Nielsen er akkurat de spillerne denne klubben trenger. Når begge var tilgjengelige er vi glade for at de valgte oss. De passer veldig godt inn i vår ungdomsprofil, sier han på en pressekonferanse.

– Valon har et internasjonalt snitt over seg, og det samme kan sies om Håvard Nielsen. Det er veldig gode signeringer for oss, fortsetter han.

LES OGSÅ: – Håvard Nielsen på vei bort fra VIF

Sjokkerte medspillere

Etter det dittOslo.no erfarer planlegger Vålerenga en storstilt ryddesjau i rekkene frem mot neste sesong.

Anvendelige Nielsen blir dermed den andre ut portene på Valle i sommer. Harmeet Singh skrev som kjent under for nederlandske Feyenoord tidligere i juli.

For mange av VIF-spillerne kom det imidlertid som et sjokk at én av lagets beste spillere denne sesongen (Nielsen) var på vei bort, da de i morgentimene skal ha blitt informert om at en overgang var nært forestående.

LES OGSÅ: Solskjær lanserer Nielsen som landslagsspiss

LES OGSÅ: Håvard Nielsen senket Odd alene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere