RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MINNES: Håvard Vederhus.
MINNES: Håvard Vederhus. Foto: FOTO: ARBEIDERPARTIET

Håvard Vederhus til minne

Minneord for Oslo AUF-leder Håvard Vederhus (21).

Vi sørger alle over tapet av Håvard Vederhus, som ble revet fra oss bare 21 år gammel. Vår dypeste medfølelse og støtte går til hans nærmeste familie. Dere skal vite at vi står sammen med dere i denne tunge tiden.

Omsorgsfull leder

AUF i Oslo føler en bunnløs sorg over tapet av sin leder. Håvard omtales som en omsorgsfull leder og en organisatorisk klippe. Han hadde en beundringsverdig arbeidskapasitet og en egen evne til å levere på alle arenaer – til tross for mange oppgaver også utenfor AUF.

Håvard var blant annet leder av Elevorganisasjonen skoleåret 2008/2009.

Som den yngste noensinne ble han som 18-åring oppnevnt til et offentlig utvalg i statsråd. Utvalget gjennomgikk opplæringstilbudet for minoritetsspråklige, og leverte sin innstilling til Kristin Halvorsen i fjor. Fra 2010 var han leder i Norsk Studentorganisasjons internasjonale komité og samskipnadskontakt i Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus.

Håvard var sterkt engasjert i Den norske kirken. Hans mål var at Kirkemøtet skal utvikle en ny ekteskapsliturgi, enten felles for homofile og heterofile eller en egen for homofile. Han satt også i ungdomsrådet i Oslo bispedømme, en rolle som blant annet har gitt ham anledning til å jobbe med homofilispørsmål i den norske kirke.

Dyktighet og kjærlighet

For Håvard var alle mennesker likeverdige. Han snakket like engasjert og naturlig med nye unge medlemmer i AUF som han gjorde med Norges topp-politikere. Han var en sann gledesspreder, en som fylte rom han kom inn i med godt humør og smil. Kanskje Håvard best kan beskrives med to ord: Dyktighet og kjærlighet.

Et politisk talent

Håvard Vederhus var et stort politisk talent, en inspirerende taler, en ung mann som imponerte med nyskapende politikk som alltid var faglig basert. Han var en politisk så vel som en menneskelig ressurs. Mange så opp til Håvard. Og mange hadde store forventninger til ham.

Nå sørger vi over tapet av en god AUF-kamerat, en sterk leder og et godt medmenneske. Vi har mistet Håvard, men vi skal aldri miste håpet. Derfor skal vi hedre Håvards minne ved å fortsette å kjempe for hans idealer og verdier.

Vi lyser fred over Håvard Vederhus sitt minne.

På vegne av AUF og Arbeiderpartiet

Eskil Pedersen
Åsmund Aukrust
Tonje Brenna

Jens Stoltenberg
Helga Pedersen
Raymond Johansen

Håvard Vederhus bisettes fra Grefsen kirke torsdag 4. august kl. 12.00

LES OGSÅ: – Håvard var en gledesspreder

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere