Håver inn på «måkebøter»

Ekstremvær har gitt isglatte fortau i Oslo i vinter. Så langt i år har Oslo kommune gitt 300.000 kroner i bot for manglende brøyting og strøing.

Ekstremvær har gitt isglatte fortau i Oslo i vinter. Så langt i år har Oslo kommune gitt 300.000 kroner i bot for manglende brøyting og strøing. Foto: Paul Weaver

Hittil i år har Oslo kommune gitt 300.000 kroner i bøter.

09.02.15 22:03

OSLO: Oslo-vinteren har vært ekstrem med pluss- og minusgrader flere ganger på ett døgn.

Som dittOslo.no tidligere har omtalt har dette gjort forholdende svært krevende for de fire entrepenørselskapene som har ansvar for å måke Oslos gater.

Men selv med krevende forhold - nå har Oslo kommune sett seg lei på manglende måking, og samtlige entrepenører skal ha fått bøter.

Kommunen har egne kontrollingeniører ute, for å passe på at entrepenørene følger kontrakten.

- Dersom de oppdager at entreprenøren ikke følger kontraken, gir vi dem en bot på 15.000 kronr. Hittil i år har kommunen skrevet ut bøter til entreprenørene for minst 300.000 kroner, forteller Odd Arne Bratteberg, kommunikasjonsansvarlig i Bymiljøetaten til Dagsavisen.

Alle bøtene er gitt for manglende brøyting, fordi de vanskelige værforholdene har gjort det verre å bevise om strøing faktisk er foretatt, eller om det er regnet som har tatt grusen.

Les også: Helseskadelig luft i Oslo - ber folk bli hjemme fra jobb

Lik dittOslo på Facebook og få ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.