RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håver inn på «måkebøter»

Ekstremvær har gitt isglatte fortau i Oslo i vinter. Så langt i år har Oslo kommune gitt 300.000 kroner i bot for manglende brøyting og strøing.
Ekstremvær har gitt isglatte fortau i Oslo i vinter. Så langt i år har Oslo kommune gitt 300.000 kroner i bot for manglende brøyting og strøing. Foto: Paul Weaver
Sist oppdatert:
Hittil i år har Oslo kommune gitt 300.000 kroner i bøter.

OSLO: Oslo-vinteren har vært ekstrem med pluss- og minusgrader flere ganger på ett døgn.

Som dittOslo.no tidligere har omtalt har dette gjort forholdende svært krevende for de fire entrepenørselskapene som har ansvar for å måke Oslos gater.

Men selv med krevende forhold - nå har Oslo kommune sett seg lei på manglende måking, og samtlige entrepenører skal ha fått bøter. 

Kommunen har egne kontrollingeniører ute, for å passe på at entrepenørene følger kontrakten.

- Dersom de oppdager at entreprenøren ikke følger kontraken, gir vi dem en bot på 15.000 kronr. Hittil i år har kommunen skrevet ut bøter til entreprenørene for minst 300.000 kroner, forteller Odd Arne Bratteberg, kommunikasjonsansvarlig i Bymiljøetaten til Dagsavisen

Alle bøtene er gitt for manglende brøyting, fordi de vanskelige værforholdene har gjort det verre å bevise om strøing faktisk er foretatt, eller om det er regnet som har tatt grusen.

Les også: Helseskadelig luft i Oslo - ber folk bli hjemme fra jobb

Lik dittOslo på Facebook og få ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere