RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håver inn skyhøyt over takst


En leilighet i tiende etasje i denne blokka på Haugerud gikk nylig for flere hundre tusen kroner over takst. Megler Haleem Wahid sier flere og flere blir interessert i å kjøpe leiligheter i Groruddalen
En leilighet i tiende etasje i denne blokka på Haugerud gikk nylig for flere hundre tusen kroner over takst. Megler Haleem Wahid sier flere og flere blir interessert i å kjøpe leiligheter i Groruddalen Foto: FOTO: Postbanken Eiendom
Toromsleiligheter blir revet bort i dagens marked. Også i Groruddalen går disse leilighetene som varme hvetebrød.

HAUGERUD: Nylig ble en 42 kvadratmeter toromsleilieghet på 42 kvadratmeter på Haugerud solgt for 1.725.000 kroner, 380.000 kroner over prisantydning.

Eiendomsmelgerfullmektig Haleem Wahid i Postbanken Eiendom, som sto for salget, sier de i Groruddalen opplever stor pågang. Og det er spesielt unge som ønsker å etablere seg der.

Stor interesse

Lokalavisen Groruddalen har tidligere skrevet om boligprisene i Oslo, som nå viser tegn på å flate ut. Veksten fra 2010 til 2011 var langt større enn fra 2011 til 2012.

Wahid så få tegn på dette da han ved salget kun holdt én visning, der så mange som 40-50 personer viste sin interesse.

– Vi la den ut for salg på riktig tid med tanke på at det er såpass få boliger til salgs i Oslo. I hele forrige uke var det bare 1500 leiligheter til salgs, forteller han.

Riktig pris viktig

Leiligheten, som ligger i tiende etasje med heis, var ifølge Wahid nyoppusset i den forstand at alt av overflater er nytt. I tillegg har leiliheten nytt kjøkken og et godt bevart gulv. Dette bidro til å presse prisen opp.

– Selger hadde også realistiske forventninger med tanke på prisantydning. Om du priser boligen din 200.000 kroner høyere enn naboen, blir den vanskelig å få solgt, sier han.

Undervurderte Groruddalen

Megleren forteller at toromsleiligheter er veldig i vinden.

– De er absolutt populære. Leiligheten ligger også innenfor bomringen, og man har utsikt ut over marka med grøntområder. Det er heller ikke noe innsyn, sier Wahid.

Nærhet til t-banen, kjøpesentre og kun 10 minutter til byen, kombinert med lavere priser enn i resten av Oslo, gjør også at Haugerud og Groruddalen for øvrig er svært populært blant yngre kjøpere.

– Groruddalen og Søndre Nordstrand er etter min mening noen av de mest undervurderte markedene i Oslo nå, sier megleren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere