RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

HC-plassene er feil plassert


Ber folk vise respekt og ikke parkere ulovlig.
Ber folk vise respekt og ikke parkere ulovlig.
Trafikketaten konkluderer med at det er mange ledige HC-plasser i sentrum. Dette tyder på at de er feil plassert, sier Henrik Mæland.

OSLO:Forrige uke kartla Trafikketaten tilgjengeligheten for forflytningshemmede i sentrum. Grunnen til denne aksjonen var at flere medlemmer i Norges Handikapforbund har klaget på at det er for få HC-plasser i sentrum.

Mange ledige plasser

Etter aksjonen konkluderer Trafikketaten med at det var mange ledige HC-plasser i sentrum.

Det er mange ledige plasser. Vi så at det var ca. 50 prosent ledig til alle tider av døgnet, sier Fagkonsulent Atle Rønning i Samfunnskontaktavdelingen.

Undersøkelsen viser også at det lokalt kunne være enkelte plasser det ikke var plasser å oppdrive.

På bestemte steder til gitte tider vil det ikke være tilstrekkelig antall plasser ledig, sier Atle Rønning.

Han anbefaler brukerne å undersøke hvor det er HC-plasser i sentrum.

Innehavere av parkeringstillatelse har stor nytte av å sette seg inn i plasseringen av HC-plasser for å utnytte tilbudet, avslutter han.

Feil plassert

Norges Handikapforbund Oslos regionleder, Henrik Mæland, mener at denne undersøkelsen tyder på at HC-plassene er feil plassert.

Tilbakemeldingen fra våre medlemmer tilsier at det ikke finnes nok plasser i tilknytning til kulturinstitusjonene, og at de som finnes ofte er opptatt. Det faktum at i gjennomsnitt ca 50 prosent av plassene til enhver tid er ledige, kan tyde på at plassene er plassert feil i forhold til stedene folk skal og/eller for langt unna, sier han til Lokalavisen.

Han er også enig med Trafikketaten at mange kunne oppdage plasser de ikke kjenner til hvis de fikk en oversikt over alle HC-plasser i sentrum.

Trafikketaten har et elektronisk kart på sine nettsider, men dette må man navigere seg elektronisk rundt i, og det gir ingen helhetlig oversikt. En del av våre eldre medlemmer som ikke er på nett kunne nok ønske seg en papirutgave, men dette er i følge Trafikketaten vanskelig gjennomførbart i praksis grunnet stadige endringer, fortsetter han.

Vis hensyn

Trafikketaten konkluderte også med at flere billister parkerte ulovlig på HC-plasser kveldstid.

Tallene fra Trafikketatens kontroller viser at misbruket av HC-plasser ikke er veldig høyt, men de bekrefter vår mistanke om at misbruket er høyere i Oslo sentrum på kveldstid (6 prosent) enn gjennomsnittet for Oslo som helhet, sier Mæland.

Han ber nå billister vise hensyn og respektere at plassene er beregnet på personer med forflytningsproblemer.

Ethvert misbruk vil imidlertid føre til at en av de få plassene er opptatt, noe som potensielt kan være et stort problem for den som har behov for å parkere akkurat der til akkurat den tiden. Misbruk skal ikke forekomme! avslutter Henrik Mæland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere