RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Headhuntet til tegneserie

Bård Lilleøien har alltid elsket tegneserier, og nå har han fått fast spalteplass i et nytt tegneseriehefte

Mortensrud: På nettstedet nettserier.no har Bård Lilleøien 92 registrerte tilhengere. Det er seks mer enn nestemann på lista, noe som gjør Bård til den mest populære tegneserieskaperen på nettstedet.

Talent

Det var nettserier.no som gjorde at tegneserieentusiasten fikk fast spalteplass i det nye tegneserieheftet Fleip.

Bård er en dyktig tegneserieskaper. Han la ut Sagaen om Dadaph Serraph med en gang nettstedet åpnet. Jeg følger med på serien og koser meg med å lese den. Å ha med serien hans var noe av det første jeg bestemte meg for da jeg begynte å jobbe med Fleip, forteller Kristian Hellesund, som er redaktør for det nye tegneserieheftet. Fleip er en humorantologi på 52 sider og inneholder ni forskjellige norskproduserte tegneserier.

Hellesund har bare godord å komme med når han prater om Bård og serien hans. Han tror det kun er et tidsspørsmål før de store forlagene får øynene opp for Mortensrud-gutten.

Serien har humor, gode tegninger og et spennende konsept. Jeg synes det er utrolig at ingen store forlag har publisert serien hans ennå og håper at noen kontakter han etter å ha lest Fleip, sier Hellesund.

Inspirasjon

En forfatter har gjerne lest en del bøker, og etter å ha sett rommet til Bård kan det bekreftes at tegneserieskapere leser en hel del tegneserier. På gutterommet til Bård, som også blir brukt til kontor, henger det tegneserieplakater på alle vegger, og bokhyllene er fulle av tegneseriehefter.

Jeg lagde min første tegneserie før jeg lærte meg å skrive og lese, forteller Bård.

Inspirasjon har han fått fra andre tegneserier, men også fra pc-spill og fantasy-bøker. Sagaen om Dadaph Serraph handler om paladinen Dadaph Serraph som sammen med dvergen Dorfadur von Gongol kjemper for å håndtere den onde magikeren Mort Daurond, og er en serie som gjør narr av fantasysjangeren.

Ved siden av å få inspirasjon fra bøker og spill, innrømmer Bård at han henter litt fra seg selv også.

Dadaph gjør og sier mye som jeg selv står for, men som jeg ikke tør å si selv, forteller han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere