RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Heder til Lambertseter

Lambertseter Svømmeklubb er valgt til "Årets Idrettslag 2005" av Oslo kommune.

Lambertseter: Kåringen er en anerkjennelse av det arbeidet vi har gjort, sier en fornøyd svømmeleder Cato Brattbakk til Nordstrands Blad.

Under en seremoni i Oslo Rådhus ble klubben tildelt en pris på 15 000 kroner, men pengene er ikke det viktigste.

Dette viser at det ikke bare er vi selv som synes at klubben har gjort en god jobb, og tildelingen er et positivt bidrag til å fortsette det arbeidet som vi har begynt på, sier Brattbakk.

Overtok driften

1. juli 2004 overtok Lambertseter Svømmeklubb den offisielle driften av Lambertseter Svømmehall fra Oslo kommune, som ønsket å stenge badet. Etter en kort dugnadsbasert oppussing, åpnet hallen på nytt for brukerne ved skolestart samme høsten 2004.

Uten all dugnadsinnsatsen ville ikke dette vært mulig, og Brattbakk forteller at kåringen er en vitamininnsprøyting etter mange tunge tak som klubben har vært gjennom.

Vi har vært avhengig av klubbens medlemmer og foreldrene deres som har stilt opp. Uten dem ville vi ikke klart jobben.

Fra morgen til kveld

I dag er svømmehallen i daglig bruk fra 06.00 til 22.30.

Hallen brukes til svømmeopplæring, konkurransesvømming og trim. Mosjonister utgjør en stor del av brukergruppen, og Lambertseter Bad har om lag 500 faste brukere på dagtid, inkludert skoleelever.

Hvert år er over 900 barn med på svømmekurs i klubbens regi, og i helgene er badet åpent for publikum.

Hele 175 medlemmer driver med konkurransesvømming, og klubben har seks landslagssvømmere.

Prioriterer juniorene

Lambertseter Svømmeklubb opplever flyt, og Cato Brattbakk sier at det er ekstra hyggelig å være leder når visjonene oppfylles.

Det var et stort skritt for oss å overta driften av hallen, sier han. Hva blir utfordringene framover?

Vi må ta vare på juniorene våre. Overgangen til seniornivå kan være vanskelig. Det kan være problematisk å kombinere trening, skole og fritid.

Ungdommene skal trives med idretten, samtidig som de må ha tid til skolearbeid og til å være sammen med venner. Den sportslige utfordringen blir å gi dem muligheten til å bli bedre, slik at de får betalt for all den treningen som legges ned. Noen trener syv dager i uka, gjerne med to økter per dag.

På trenerjakt

For å legge forholdene bedre til rette for ungdommene, er klubben på jakt etter en elitetrener. Letingen foregår utenlands, og Brattbakk håper at den rette personen vil være på plass til høsten.

Vi har allerede vært i samtaler med noen. Det vi trenger er en motivator som har mye å tilføre de unge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere