RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hederspris til operadirektører

Operaens direktør Bernt Bauge og Statsbyggs prosjektdirektør Roar Bjordal får pris for sin mangeårige innsats for Operaen i Bjørvika.

Stiftelsen Det Norske Operafond ble opprettet den 21. juni 1935, blant annet med midler gitt av borgere som ønsket et operahus. Stiftelsen har gjennom årene brukt avkastningen av fondet til støtte for en rekke operaprosjekter i Oslo og landet ellers.

Ved innvielsen av det nye operahuset i Oslo anser Operafondet sin oppgave som løst, og den gjenværende kapitalen på fire millioner kroner blir skjenket den Norske Opera & Ballett som gave til produksjonsstøtte i åpningssesongen, inklusiv den utsatte urpremieren Jorden rundt på åtti dager.

Det Norske Operafond har også vært betrodd å utdele Augusta Jerwells Premie, i form av en vakker statuett laget av Dyre Vaa, til personer som har gjort en betydelig innsats for operasaken. Statuetten har bare vært utdelt 17 ganger siden Kirsten Flagstad fikk den i 1959.

De to siste statuettene blir nå utdelt ved den offisielle overleveringen av operabygget den 4. april, på Operaens Scene 2.

Operaens direktør Bernt Bauge, får statuetten for utrettelig innsats gjennom mange år for å få finansiert og reist det nye bygget. Prosjektdirektør for byggherren Statsbygg, Roar Bjordal, får statuetten for fremragende ledelse av det kompliserte byggearbeidet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere