RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hedrer sine helter Prøysen og Dylan


Ti år etter at de sto på scenen under Abildsørevyen’99 er de tilbake med festival for å hedre sine helter Alf Prøysen og Bob Dylan. Fra venstre: Tomas Algard, Bent Arne Sæther og Alf Skjeseth.
Ti år etter at de sto på scenen under Abildsørevyen’99 er de tilbake med festival for å hedre sine helter Alf Prøysen og Bob Dylan. Fra venstre: Tomas Algard, Bent Arne Sæther og Alf Skjeseth. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen
Lørdag ønsker en kameratgjeng velkommen til verdens første Alf & Bob-festival på Abildsø.

ABILDSØ:  – Alf Prøysen preget barndommen vår og Bob Dylan preget oppveksten vår. Festivalen er vår hyllest til to av vår tids største forfattere av sangtekster, forklarer initiativtager Bent Arne Sæther.

Han har snakket om å arrangere en slik festival i nærmere ti år, og til slutt mente kameratgjengen bestående av 10-12 abildsøbeboere at det var på tide å gjøre prat til handling.

– Har’n sagt Alf, så må’n si Bob. Det er mottoet vårt, flirer medarrangører Alf Skjeseth og Tomas Algard.

Kulturdugnad

Foruten å hedre sine helter, ønsker arrangørene å gi lokale utøvere en scene der de kan vise seg frem for et velvillig publikum. Jungeltelegrafen har vært ivrig brukt den siste tiden, og inngangsbilletten til festivalen er naturlig nok at man må fremføre noe av Prøysen eller Dylan.

– Etterpå kan man selvfølgelig få fremføre eget materiale. Dette er en uformell nullbudsjettsfestival og en lokal kulturdugnad med åpne dører for alle som vil være med, sier kulturkameratene fra Abildsø.

Alle velkommen

De er veldig spent på hvordan festivalen vil utarte seg.

– Foreløpig har vi ti-tolv forskjellige deltagere, alt fra enkeltpersoner til band og storband. Tenåringer såvel som folk i pensjonsalderen vil stå på scenen. Og det er nesten aldri for sent å melde seg på. Hvis noen kommer inn døren på lørdag med gitar under armen  og vil synge, så skal vi rydde plass til dem, sier arrangørene.

Rock, viser, blåsere og dikt

På plakaten står artister med en eller annen tilknytning til  Abildsø, som for eksempel rockebandet Fire Fyrer og de utflyttede tenåringene i bandet Snowbears. Tidligere janitsjarfolk i Østensjøvannets Blæseensemble skal spille, og så skal arrangørene også selv  bidra musikalsk under festivalen.

– Jeg er fra Ringsaker akkurat som min navnebror Prøysen, og skal synge viser sammen med to andre, sier Alf Skjeseth.

Bent Arne Sæther titulerer seg som Dylan-mann, og røper at han vil prøve seg på en elektrisk versjon av en eller flere Dylan-låter. Tomas Algard hevder hardnakket at han kun er administrator, og at han vil ha nok å gjøre med å holde styr på de andre.

– Man trenger ikke synge eller spille, man kan også lese opp tekster som dikt, foreslår de to andre, mens Algard sier han vil nøye seg med å delta på eventuell allsang. For publikum vil også få muligheten til å bidra, uten at arrangørene vil si noe særlig mer om den saken.

– Det fine er at alt ikke er helt klart ennå. Men dette er muligens tidenes første og eneste Alf & Bob-festival, og bare det er jo et godt argument for å komme!

På Abildsø skole

Alf & Bob-festivalen finner sted i teatersalen på Abildsø skole lørdag 13. mars fra cirka klokken 14-17. Barn og unge kommer inn gratis, mens voksne må betale 50 symbolske kroner.

– Vi har også en fantastisk kafé styrt av loppisfolka, reklamerer kulturkameratene fra Abildsø.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere