RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hedrer Vestly


Biblioteksjef Heidi Stene og leder av Østensjø bydelsutvalg, Arnfinn Aabø, gleder seg over at den første Anne-Cath. Vestly-dagen snart er en realitet. 
Foto: Nina Schyberg Olsen
Biblioteksjef Heidi Stene og leder av Østensjø bydelsutvalg, Arnfinn Aabø, gleder seg over at den første Anne-Cath. Vestly-dagen snart er en realitet. Foto: Nina Schyberg Olsen
15. februar markeres den aller første Anne-Cath. Vestly-dagen i Bydel Østensjø, med et rikholdig program.

BØLER: Anne-Cath.Vestly døde i desember 2008, og i etterkant har det vært jobbet for å opprette en egen dag til den kjente Trolltun-beboerens ære.

På det som ville vært hennes 90-årsdag, mandag 15. februar, inviterer nå Kulturbydel Østensjø og Bøler bibliotek til innstiftelsen av Anne-Cath.Vestly-dagen.

– Vi synes det er gøy å markere denne kjente personligheten som også var en del av lokalmiljøet her, sier barne- og ungdomsbibliotekar Anniken Thorsen og avdelingssjef Heidi Stene på Bøler bibliotek.

– De fleste har et forhold til Anne-Cath. Vestly, enten de har lest bøkene eller sett henne på gaten. Hun sto jo også på for biblioteket og gikk i fakkeltog da det var fare for nedleggelse for noen år siden, sier Thorsen og Stene.

Ny tradisjon

De hadde lenge tenkt på hvordan de skulle markere 90-årsdagen til den avdøde forfatteren, da Arnfinn Aabø, lokalpolitiker og leder av Østensjø bydelsutvalg, foreslo at de skulle gå sammen om å arrangere en egen Vestly-dag.

Vestly-familien stilte seg positive og både Østensjø bydelsutvalg og Kulturetaten har bidratt med penger.

– Jeg drømmer om et eget Anne-Cath. Vestly-senter på Bøler, men synes Vestly-dagen er et fint første skritt på veien, sier Arnfinn Aabø.

– Vi har lyst til å fortsette å markere denne dagen, for å sette barnebøker i fokus. Vestly var veldig opptatt av leseglede og formidling, og det er dette vi vil fokusere på. Så denne markeringen er i hennes ånd, sier det engasjerte trekløveret.

– Vi tror dette blir en populær dag og håper det kommer mange mennesker!

Knerten-konkurranse og tegnekonkurranse

Første del av feiringen finner sted på Bøler skole klokken 12 og er for elever fra Bøler og Nøklevann skoler.

Her vil forfatter Elin Prøysen fortelle om Vestlys bøker, mens Jo Vestly skal snakke om sin mor. Dessuten kåres vinnerne av to konkurranser for første- til fjerdeklassingene.

Den kjente trepinnen Knerten har fått et oppsving etter at han ble filmkjendis, og elevene er invitert til å lage en Knerten-figur av selvvalgt materiale.

I tillegg er det utlyst en tegnekonkurranse der skoleklasser sammen kan lage en stor tegning av Vestly-figurer.

Alle bidragene vil være utstilt denne dagen, og vinnerne får fine bokpremier fra Gyldendal.

Klokken 18 markeres Vestly-dagen på Bøler bibliotek, og her er alle velkommen til feiring med underholdning, kaffe, kake og brus. Bøler og Nøklevann musikkorps spiller og Arnfinn Aabø ønsker velkommen, før ordet overlates til Elin Prøysen og Jo Vestly. Deretter vil den lokale barnebokforfatteren Bjørn F. Rørvik lese Vestly-novellen "Barnetime for de voksne".

Byste til biblioteket

Helt til slutt avdukes en byste av Anne-Cath. Vestly, som er laget av kunstneren Sivert Donali.

De som besøker biblioteket denne dagen kan også glede seg over en utstilling om deler av Vestlys forfatterskap, laget av fjerdeklassinger på Nøklevann skole i samarbeid med den lokale kunstneren Stefanie Reinhart.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere