RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hedret etter redningsdåd i Ormsundet


Erling Lae kom med blomster og en stor takk til Morten Grepperud og de andre som bistod under redningsaksjonen. Fra venstre Ann-Christin Alfsen, Ingvild Johansen, Morten Grepperud, Tim Tangen og Roald Stigum Olsen ved Ormsundbrua onsdag ettermiddag.
Erling Lae kom med blomster og en stor takk til Morten Grepperud og de andre som bistod under redningsaksjonen. Fra venstre Ann-Christin Alfsen, Ingvild Johansen, Morten Grepperud, Tim Tangen og Roald Stigum Olsen ved Ormsundbrua onsdag ettermiddag.
Morten Grepperud ble hedret av både byrådsleder Erling Lae og Tryg Vesta etter at han reddet en eldre mann fra drukningsdøden i Ormsundet.

ORMSUND: Det var en brydd malmøyagutt som onsdag mottok diplom, ullteppe, blomster og mange rosende ord for sin innsats mellom isflakene i kveldsmørket ved Ceres-brygga forrige fredag.

Jeg følte at mannen ikke hadde så mange sekunder igjen på overflaten. Det er ikke lov å la være å reagere i en slik situasjon. Godt at så mange naboer hjalp til og kom med varme tepper. Jeg er glad vi klarte å redde 72-åringen, sier han.

Uti med redningsbøye

Grepperud kom kjørende over Ormsundbrua da en kvinne kom løpende, ropte at en mann var falt i vannet og at de trengte et langt tau.

Tauet nådde ikke frem, ei heller redningsbøyen. Jeg så mannen fløt i boblejakken sin, men at han skled lenger og lenger ned i vannet. Da hadde jeg ikke noe valg. Jeg vrengte av meg klærne, tredde på meg redningsbøyen og hoppet, forteller han.

På land sto Tim Tangen og Ann-Christin Alfsen som hadde sett at mannen falt i vannet, og straks varslet politiet. De holdt i lina på redningsbøyen, og dro Grepperud og 72-åringen inn på brygga.

Det tok 2 1/2 minutt fra Morten hoppet uti til begge var trygt på land, forteller Tangen.

Roste også politiet

Akkurat da kom politi og ambulanse til unnsetting.

Vi fikk meldingen klokken 20.56, og var ved brygga klokken 21.01, sier politibetjent Åsmund Sanda.

På vegne av Manglerud politistasjon, fikk han diplom av Roald Stigum Olsen fra TrygVesta og blomster fra Erling Lae.

Men, vi skal da ikke ha noe. Det var de som oppdaget, meldte fra og reddet mannen, som er heltene i dag, sa Sanda beskjedent.

Også Tangen og Alfsen fikk lovord fra TrygVestas representant, og blomster av byrådslederen, men den største oppmerksomheten ved Ceres-brygga, var viet ormsundroeren Morten Grepperud.

Er fantastisk

Stigum Olsen sparte ikke på lovordene.

Det som skjedde har åpenbart vært en livredning. Det er fantastisk at Morten gjorde det få av oss ville gjort, å bruke bøyen som livredder for seg og 72-åringen. Dette ville ellers blitt en drukning, sier TrygVestas pressetalsmann.

Han la ikke skjul på at de fleste drukningsulykker skjer i vinterhalvåret og i bynære områder.

Vi plasserer i dag ut bøye nummer 30.000 i Norge, men det er nok behov for langt flere, forteller Roald Stigum Olsen, som forøvrig kom ens ærend fra Bergen for å hedre malmøyagutten.

Fikk ikke panikk

Ens ærend fra Rådhuset kom også Erling Lae med favnen full av blomster.

Takk for innsatsen. Du reagerte helt riktig, brukte hodet og fikk ikke panikk. Du har reddet et liv, en innbygger i byen, sa byrådslederen.

Den eneste som manglet under utdelingen var 72-åringen som falt i vannet. Han ble tatt godt vare på, og har det etter forholdene bra.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere