RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hedret for kriseannonse


Slik så forsiden av Aftenposten ut, med henvisning til en helsides annonse på side fem.
Slik så forsiden av Aftenposten ut, med henvisning til en helsides annonse på side fem.
Litt trøst for Lyn.

ULLEVAAL: I juni nærmest skrek Lyn om hjelp i en helsides annonse i Aftenposten.

- Kom dere på kamp, var budskapet til alle supporterne av den hardt pressede klubben.

«Lyn trenger din hjelp nå, ikke som klapp på skuldre, eller vennlige ord over hagegjerdet, men deg. Du må komme på kamp! Du må ta med deg familien og venner på kampen mot Odd nå på søndag!», het det i annonsen .

Kjendiser bak reklamen

Bak kampanjen stod profilerte lynfans som blant annet Finn Bjelke, Tor Milde og sjef for Kitchen Reklamebyrå, Haakon Dahl.

– For oss med Lyn-hjerte har dette året rett og slett vært uutholdelig. Lyn har manglet og mangler penger, mange penger, bøttevis med penger. Vi har i perioder vært mer i Oslo tinghus enn vi har vært på Ullevaal. Både pressen og ikke minst lisensnemnda i NFF er ute etter oss i et piska kjør, og på toppen av det hele spiller vi ganske så stusslig fotball for å si det mildt, skrev Dahl selv på lyn.no.

– Et rop om hjelp

Nå har fremstøtet blitt hedret som månedens beste reklame av Aftenposten, som belønner reklamebyrået med en gratis helsides annonse.

– Teksten er ærlig, relevant og desperat - et rop om hjelp. Annonsen er lite påkostet og helt i tråd med det budskapet den ønsker å formidle, skriver juryen i sin begrunnelse.

Markedsdirektør i Lyn Keith Woods var på tiden svært glad for initiativet, og mener tiltaket viser at Lyn betyr mye for mange.

– I en vanskelig tid for klubben er slike initiativ svært kjærkomne for Lyn, og dette setter vi selvsagt stor pris på. Dette er helt suverent, sa Woods etter at annonsen hadde stått på trykk.

Får ikke innfridd gjeld

På tross av Lyns presseansvarlige, Joakim Andersens svært optimistske innlegg i forrige ukes utgave av Ullern Avis Akersposten, ser situasjonen fortsatt mørk ut for klubben.

Lyn har i løpet av sommeren mistet mange av sine beste spillere, og laget ligger fortsatt på bunn av tabellen etter at de ble knust av serieleder Rosenborg forrige søndag.

For noen uker siden ble det i tillegg klart at Ullevaal Business Class og Ullevaal Stadion sier nei til Lyns krav om å innfri deler av gjelden.

Ifølge NRK skylder Lyn de to selskapene til sammen seks millioner kroner. Lyn-direktør Erik Langerud kunne i slutten av august ikke si noe om hvorvidt den siste utviklingen kunne føre til en konkurs for klubben.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere