*Nettavisen* Nyheter.

Hedret for søppelinnsatsen

Hedret: Markus Hongset, Arild Andersson, Samara al Maoussawi, Hanad Idris Abdullahi, Laila Paulsen og Kathrine Baldishol på Holmlia frivillighetssentral hvor ungdommen ble hedret for sommerens jobbinnsats.Foto: Aina Moberg

13 unge jobbet som miljøambassadører i Bydel Søndre Nordstrand i sommer. Fire av dem har fått en ekstra belønning for sin gode innsats.

HOLMLIA: Det var Arild Andersson, Høyre-politiker og medlem av bydelsutvalget, som før sommeren lovet å gi 2500 kroner til «beste søppelplukker» i sommerjobbprosjektet i Søndre Nordstrand.


– En ungdom med gode holdninger, arbeidsinnsats og som møter tidsnok på jobb er blant kriteriene, sa han.

Personlig utvikling

– Det har ikke vært enkelt å kåre den beste miljøambassadøren. Alle var superflinke, men dere fire utmerket dere og deler prisen, sa Laila Paulsen i Holmlia frivillighetssentral da hun ga Markus Hongset, Hanad Idris Abdullahi, Kathrine Baldishol og Samara al Moussawi hver sin belønning sammen med en helt personlig attest.

Hun la vekt på de fire ungdommenes evne til samarbeid, arbeidsvilje, serviceinnstilling, evne til kommunikasjon og personlige utvikling i arbeidsperioden.

– Det var flott å være sjef for dere i sommer, sa Paulsen.

Sørget for sju nye søppelbøtter

Marcus er stolt over å være en av de fire utvalgte.

– Jeg føler at det er fint å bli verdsatt for innsatsen, og er veldig takknemlig for det. Jeg skal søke om å jobb som miljøambassadør neste sommer også, sier Prinsdals-gutten.

LES OGSÅ: Tommelen opp for søppelplukkere

Samara er glad for alle de gode tilbakemeldingene de har fått mens de har holdt bydelen søppelfri i sommer.

– Det er jeg også. Og det er flott at vi ser resultater. Vi sa fra om hvor mye søppel det lå langs veien opp fra Bjørnholt skole på Bjørndal. Nå er det satt opp sju nye søppelbøtter der, sier Kathrine.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.