RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hedret sentrale kulturaktører i bydel Alna

Torsdag ble bydelsprisen for ekstraordinær innsats for bydelen delt ut.

FURUSET: Siden 2004 har bydelsprisen i bydel Alna blitt delt ut til enkeltpersoner, foreninger, lag eller organisasjoner som gjør en ekstraordinær innsats for bydelen og bydelsbeboerne. Også i år kom det inn en god del forslag, og til slutt falt valget på to aktører som beriker kulturlivet i bydelen.

Disse fikk hvert sitt diplom, og de deler en pott på 10.000 kroner.

Beriker kulturlivet

Vinnerne blir beskrevet som viktige aktører som på hver sin måte jobber aktivt for kulturmiljøet i bydelen. Blant alle de innsendte forslagene, falt valget på Arne Storøy, leder for Lindeberg kulturens venner, og Vaskeriet Kulturhus på Teisen. Begge vinnerne er svært glade for oppmerksomheten, og håper det kan bidra til å berike kulturlivet ytterligere.

Rørt

Storøy ble tildelt prisen for sitt arbeid for kulturen på Lindeberg, og for ham betyr en slik pris mye.

- Å få en pris som dette betyr at det arbeidet jeg har lagt ned, og det de andre i foreninga har lagt ned har blitt lagt merke til. Jeg kunne ikke ha gjort dette alene, sier Storøy. Han er rørt over at bydelen velger å hedre arbeidet som blir gjort på Lindeberg. Samtidig håper han at prisen vil bidra til at flere benytter seg av kulturtilbudet på Lindeberg.

- Det er flott om denne prisen kan skape blest om det positive, levende kulturlivet vi har her i bydelen. Det er viktig å la barn og unge være med på å skape og bli en del av kulturlivet. Jeg tror det bidrar oppvekstvilkårene dersom ungene har noe å henge fingra i, og vi ser jo at de som kommer tidlig med blir her i flere år, sier Storøy.

- Betyr kjempemye

Også representant for Vaskeriet Kulturhus, Sara Pihl, er veldig glad for at kulturhuset får tildelt bydelsprisen.

- Dette betyr kjempemye. Vi har bare holdt på i to år, og det varmer at folk ser verdien i det vi gjør, sier Pihl. Hun er glad for at gjengen på Vaskeriet får være med å skape et kulturtilbud for befolkningen i bydelen. Kulturhuset har i gjennomsnitt tre arrangementer i måneden, og i det siste har det vært så fullt at det ikke har vært plass til flere i lokalene.

- Vi har allerede fått et godt rykte, og denne prisen kommer veldig godt med. Vi har stadig vekk forespørsler fra folk som ønsker å spille eller lese hos oss, og det setter vi veldig pris på, sier Pihl som nå håper å kunne utvide tilbudet til også å gjelde barn. Vanligvis har nemlig Vaskeriet Kulturhus en nedre aldersgrense på 18 år, men i år forsøker de også å utvide tilbudet.

- Vi skal ha et Michael Jackson-dansekurs for barn, og vi håper mange melder seg på, sier Pihl.

Mye på programmet

Selv om Vaskeriet og Storøy ble hedret på torsdag, blir det ikke tid til å hvile på laurbærene. Begge vinnerne ønsker å bruke pengepremien til å utvide kulturtilbudet, og planene for våren er allerede lagt.

Lindeberg kulturens venner fyrer løs med kulturkveld og kulturfestival i april og juni, mens Vaskeriet kulturhus fortsetter med påskekrim og tredje runde i lokalmesterskapet i quiz allerede 14. mars.

Og diplomene? De skal opp på hedersplass.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere