RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hedret veteranene

Noen blir aldri lei av skolekorps. Ammerud skoles musikkorps hedret i år sine første "pensjonister" siden gjenoppstarten i 1997.

Ammerud: Det ble siste kveld med gjengen for tre av musikantene da Ammerud skoles musikkorps holdt sommerkonsert på Ammerudhjemmet forrige tirsdag. Mari Berge (kornett), Eirin Andersen (saksofon) og Didrik Øverby Kristiansen (bassgitar/tuba) har alle nådd øvre aldersgrense i korpset som de første siden gjenopprettelsen i 1997. På konserten fikk de tre derfor overrakt korpsets hederspris.
Både disse tre og 87-generasjonen har betydd veldig mye. De har vært stammen i korpset, sier leder Anne Sønstevold i Ammerud skoles musikkorps. Hun holdt en tale for de tre veteranene i forbindelse med hedersprisen og klarte ikke holde tårene tilbake uten at det overrasket noen.
Det er første gang noen går av for aldersgrensen i korpset, og alle vet jeg griner mye. Det har nærmest vært veddemål om hvor lang tid det skulle ta før jeg begynte, sier hun smilende etter konserten.
Og hvem vant det veddemålet da?

Jeg tror jeg var omtrent på standard tid.

Beholdt mange

Anne Sønstevold sier Ammerud skoles musikkorps har vært heldige og fått beholde mange av musikantene som startet tidlig over lengre tid. En viktig grunn til dette tror hun er at korpset har jobbet med å lytte til og inkludere de eldre musikantene litt ekstra.
De er en del av de som driver korpset. I flere show og konserter er det de som har hatt regien og laget sketsjer. Blandingen av å sette seg mål og nå disse målene er også viktig, sier Sønstevold.
Korpset har også prøvd å gjøre ting litt annerledes opp gjennom årene, men musikken har alltid stått i sentrum.
Jeg tror reportoaret og instruktørene våre har hatt mye å si og kanskje vi voksne også, sier Sønstevold.

Forbilder

Mari Berge, Eirin Andersen og Didrik Øverby Kristiansen har alle vært forbilder for de yngre musikantene og tatt vare på dem. Mari begynte allerede vinteren 1997. Samme høst fulgte Eirin etter, og ett år etter det igjen ble Didrik med på laget. Anne Sønstevold kom med mange lovord om musikantene i sin tale, og hedersprisen ble delt ut av kunstner Steinar Enerly selv.
Ammerud skoles musikkorps' hederspris er en skulptur Enerly har laget spesielt for korpset. Multikunstnerens skulptur inkluderer mange elementer fra nærmiljøet på Ammerud både korpsets initialer, elgen i korpsets logo, figurene på blokkene på Ammerud og andre spennende detaljer. Skulpturen er foreløpig bare delt ut til tre musikanter, men allerede til neste år blir det flere. Da er nemlig det andre "avgangskullet" ferdig med sin tid i Ammerud skoles musikkorps.
Skulpturen de har å glede seg til kan sees på internett www.steinarenerly.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere