Hedvig Buene hyller byen

Hedvig Buene, på Kaffebrenneriet i Theresesgate. FOTO: ANITA BAKK HENRIKSEN

Hedvig Buene, på Kaffebrenneriet i Theresesgate. FOTO: ANITA BAKK HENRIKSEN

Hva skiller Oslo fra andre byer, spør poet Hedvig Buene i sin første diktsamling om Oslo.

Hedvig Buene

FROGNER: Diktene er basert på refleksjoner og tanker under mine vandringer i byen, sier Buene når Lokalavisen treffer henne i Theresesgate.

Oslo

Buene har et øye for det som gir Oslo særpreg, og hvert dikt i samlingen er en liten fortelling om det du bare finner i hovedstaden.

Spesielt t-banen er noe kun Oslo har, og den er også representert i diktsamlingen min, hvor jeg beskriver hvordan andre opplever ungdom på banen, sier Buene.

Særpreg

Fortellingene ønsker å fremheve det som skiller Oslo fra alle andre steder.

Ifølge Buene kan du finne det spesielle med Oslo i små gatesmug og slitte bygårder, på en liten kafé, eller ved et stille vann i marka.

Selvfølgelig har byens mange kjente arkitektoniske landemerker, hver især med sin egen historie bidratt til at Oslo nettopp er Oslo.

Arkitektur

Jeg er veldig glad i arkitektur, har alltid vært det. Selv om samlingen på ingen måte bare handler om det. Det er også opplevelser og stemninger. Som for eksempel å sitte på en balkong, mens du hører på musikk og betrakter månen, sier Buene.

Vært en hobby

Før denne utgivelsen har jeg kun drevet med dett på hobby basis, men nå hadde det vært gøy å få gitt ut mer. Jeg hat fått god tilbakemelding, og har så langt solgt litt over to hundre eksemplarer, boken er kun i utvalgte bokhandlere så langt, sier Buene.

Hedvig Buene ønsker å dele sine opplevelser av unike øyeblikk i Oslo med deg som kjenner hovedstaden godt, og med deg som ønsker å bli bedre kjent med byen.

Dette er en liten hyllest til denne flott byen, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.