Heftig brann i Kværnerdalen

Brannvesenet måtte i høyden over røyken for å få oversikt over brakkebrannen i Arnljot Gellines vei på Kværner onsdag morgen.

Brannvesenet måtte i høyden over røyken for å få oversikt over brakkebrannen i Arnljot Gellines vei på Kværner onsdag morgen. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

Brannvesenet er temmelig sikker på at det ikke var folk inne i en stor brakke det brant heftig i onsdag morgen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Utrykningsenhetene stilte mannsterkt i Arnljot Gellines vei onsdag morgen for både slukke brannen og forsikre seg om at ingen var i den brennende bygningen. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

KVÆRNER: Politi, brannvesen og ambulanser stilte med store mannskaper litt før klokken 7 onsdag morgen da det ble meldt om brann i Arnljot Gellines vei i Kværnerdalen. Inntil redningsmannskapene fikk gjennomsøkt den gamle tyskerbrakken, var man redd det kunne være folk i bygget. Det har nemlig vært ulovlig opphold der tidligere.

Brannmannskapene måtte skjære seg gjennom både tak og vegger for å få oversikt om det kunne være noen inne og for å komme til med slukking.

Store mannskaper

Utrykningsenhetene stilte meget mannsterke og med mange kjøretøyer da de en stund slet med å komme til med nok vann og også med tanke på eventuelle personer som kunne ha oppholdt seg i huset. Den trange Arnljot Gellines vei ble stengt for kjøring, og likeledes var Enebakkveien mellom Konows gate og Galgeberg sperret.

Mye røyk

Det la seg raskt et tykt røykteppe over området, men vinddraget førte den sure røyken bort fra bebyggelsen i Arnljot Gellines vei. Men morgentrafikanter som kom ut av Vålerengatunnelen og likeledes ned fra Ryen og Ekeberg fikk seg "nakkesleng" da de skulle se hvor røyken kom fra.

Litt før klokken 08 var brannen slukket, men det vil ta litt tid før området er ryddet og trafikken kan gå normalt igjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.