Gå til sidens hovedinnhold

Heftig krangling i skiløypene

Leser jeg i deres avis. Det er ikke rart at det blir krangling! Skiløypene bør være forbeholt de som ferdes på ski. En ting er at løypene blir tråkket istykker like fort som de blir preparert, av fotgjengere, hunder, hester med rytter, sykler og motorsykler.

En annen ting er at fotgjengere er det veldig vanskelig å passe seg for, de har ikke forståelse for fartsforskjellen og er ikke observante.

Det er ikke mange dager per år som det er mulighet for skiturer her i Oslo, og det blir ikke flere med fotgjengere osv. Det er heller ikke vanskelig å finne andre veier som passe bedre for fotturer. Hest med rytter tror jeg ikke har lov å bruke løypene?

Det ser ut til at det blir mer og mer populært å gå på ski, og det er jo også en fantastisk måte å trene på, på alle nivåer.

Så derfor synes jeg Friluftsetaten og de andre som preparer løyper bør forby annen ferdsel i skisesongen. Uten et slikt forbud er det ikke mye vits i å preparere.

Jeg vet om folk, som nesten bor i skiløypa, reiser helt til Sjonken på Romerikåsen for å gå på ski bare for å slippe fotgjengere og bikkjelufterne. Det er jo ikke lurt i slike CO2 tider.Harald Olsen

Furuset

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter