RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Heftig krangling i skiløypene


 
 
Friluftsetaten oppfordrer folk til å ferdes i felles fordragelighet.

LILLOMARKA: Lokalavisen Groruddalens lesere forteller om heftige konfrontasjoner mellom skiløpere og turgåere i marka den siste tiden.

Må ikke ødelegge sporet

Munnhuggeri og nesten-påkjørsler oppstår når sinte skiløpere vil ha fotgjengerne ut av de preparerte løypene. Men har de egentlig retten på sin side?

Det er lov å gå i løypene uten ski, men de må ikke tråkke i skisporet så det blir ødelagt. Hver enkelt må vurdere om de ødelegger sporet eller ikke, sier kommunikasjonssjef i Friluftsetaten Erik Bull-Valen.

Når løypene er nypreparerte, er snøen ofte myk, og man tråkker lettere igjennom. Er snøen hard, kan man lettere gå i løypene uten å sette spor etter seg.

Lov å gå på siden

Men om man går ved siden av skisporet, der skiløperne skøyter?

Jo, det er lov å gå ved siden av. Og det er selvfølgelig ikke lov å kjøre ned folk. Marka er tilgjengelig for alle, og ikke alle har mulighet til å gå med ski på beina. Vi syns likevel det er flott at folk kommer seg ut på tur, sier Bull-Valen.

Er dette en kjent problemstilling?

Vi får relativt lite klager på dette. Men jeg vil oppfordre alle til å ferdes i felles fordragelighet, og ta hensyn til hverandre, sier han.

De siste dagene har Friluftsetaten meldt om meget bra forhold i Lillomarka, med «Blå Swix-føre». I Østmarka er det imidlertid litt mindre snø, med noe stubber og steiner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere