RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høegh varsler kamp

Byutviklingskomiteen har sagt nei til Høeghs utbyggingsplaner rundt FO-bygget og stadfester at syv mål av den 35 mål store tomten skal inngå som erstatnings- arelaer for den amerikanske ambassaden.

Huseby: Overkommandoen AS, et datterselskap i Høegh Invest Eiendom, skal utvikle tomten rundt FO-bygget. Overkommandoen er 72 prosent eid av Høegh Invest Eiendom og 28 prosent av investoren Lars F. Windfeldt. Selskapet har lagt frem planer om omfattende boligutbygging på området foran FO-bygget.
Windfeldt ønsker ikke å kommentere byutviklingskomiteens (i rådhuset) vedtak med støtte fra Høyre, Ap, Venstre og SV som spesifikt sier: "Det skal ikke legges til rette for boligutbygging innenfor områdeprogrammet for Husebyskogen". Han er imidlertid overrasket over at byutviklingskomiteen i likhet med byrådet går inn for at 7 mål av den 35 mål store tomten skal inngå i arealregnskapet i forbindelse med erstatningsarealene for den amerikanske ambassaden.
- Vi registrerer med betydelig grad av undring at temaet rundt de 7 målene lever sitt eget liv utenom ambassadevedtaket. Som tidligere bemerket inneholder ikke ambassadevedtaket i bystyret noe om de 7 målene. Vi vet at byråd Horntvedt i siste liten kastet dette inn i arealregnskapet for å få Arbeiderpartiet til å snu i ambassadesaken. Nå viste det seg at det var helt unødvendig. Vi registrerte så til vår tilfredshet at det ikke sto noe om disse 7 målene i ambassadevedtaket, men konstaterer at politikerne nå ser ut som om de lar bordet fange når det gjelder Horntvedts innspill. Vi har sterke synspunkter på denne svært lite demokratiske handlemåten og som er en direkte inngripen i vår private eiendomsrett. Våre synspunkter på dette har vi tidligere gjort kjent, sier Windfeldt.
Selskapet har på et tidligere tidspunkt, hvor erstatningsarealene har vært på dagsorden, varslet betydelige krav om økonomisk/arelmessig kompensasjon dersom 7 mål av tomten skal eksproprieres til friarealer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere