*Nettavisen* Nyheter.

Heiberg hyller Oslos OL-trumfkort

– Vil stå ualminnelig sterkt i den internasjonale konkurransen om OL i 2022, sier IOC-medlem Gerhard Heiberg.

OSLO: Med konseptet «Games in the city» skal de aller fleste øvelsene, bortsett fra alpint, avvikles innenfor Oslos kommunegrenser. Dette sørger for høy grad av kompakthet, som er et sentralt krav for å få gjennomslag hos IOC.

Arenaene vil ligge i en akse rundt Oslo sentrum, slik at folkefesten samles i sentrum.

LES OGSÅ: Oslo søker om OL

Møttes for OL-prat

Ifølge Oslo kommunes hjemmesider deltok Gerhard Heiberg mandag på et møte i regi av Spekter, en sentral arbeidsgiverforening innen transport og logistikk om transport- og logistikkløsninger for OL, med et mulig Oslo-OL som tema.

Direktør for Oslo2022, Eli Grimsby, var invitert til å presentere «Games in the City». Administrerende direktør i Ruter AS, Bernt Reitan Jenssen, og Heiberg holdt også hvert sitt innlegg.

LES OGSÅ: Hele byen skal brukes under OL

– Det er IOC som til slutt avgjør hvem som får OL, det er bra at dere husker på det. Det er viktig at dere fokuserer på hva som kan vinne gjennom internasjonalt. «Games in the City» er et glimrende konsept, og Norge vil være med for å vinne, sa Heiberg.

Heiberg la dessuten til at det er krevende å få til kompakte leker, siden det er mange som vil ha en del av kaka.

Utvikling av infrastrukturen

Ruter-direktør Bernt Reitan Jenssen var på sin side opptatt av føringene et OL vil legge for utviklingen av infrastruktur i Oslo.

– OL utløser en stor energi og tiltakskraft. Når noe bare må være ferdig til da, så nytter det ikke å planlegge i ni år til. Oslo er avhengig av nye, store infrastrukturprosjekter, og OL gir en unik mulighet til å få gjennomført disse, sa Jenssen.

LES OGSÅ: Vil ha OL til Groruddalen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag