RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

HJEMMEKOSELIG: Koselig sittekrok i “Brekkehagen” - med kunst på veggene, og ny drifter, Heidi Kjerven.
HJEMMEKOSELIG: Koselig sittekrok i “Brekkehagen” - med kunst på veggene, og ny drifter, Heidi Kjerven. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

Heidi har fått drømmejobben!

Heidi Kjerven har overtatt ”Brekkehagen” – Kuleste jeg har gjort i arbeidslivet så langt, ifølge Heidi.

KORSVOLL: Det er ikke å ta i å si at Brekkehagen Storkiosk – gjennom rundt 40 år - har nylig har gått gjennom en ”extreme makeover”. Ikke bare har butikklokalene på Korsvoll blitt pusset opp, med hyggelige sitteplasser og kaffeservering. I tillegg er veggene dekortert med flott kunst.– Forskjellige kunstnere får ”låne” veggene her i en måneds tid. Akkurat nå er det tidligere Korsvollbeboer Ulrikke Isabelle Ytteborg som stiller ut her. Allerede har det gått ut fire bilder, forteller den nye drifteren av Brekkehagen Storkiosk, Heidi Kjerven (49), og som overtok leiekontrakten på nyåret.

I tillegg til kunstbilder, er det nå også blitt plass til forskjellig lokal brukskunst på veggene i Brekkehagen.

Bydelens beste pølser?

Brekkehagen Kiosk har vært der ”bestandig”. Det har noen av kundene også, blant annet Freddy Frisør – alisas Freddy Hansen – med salong på Grefsenplatået.

– Jeg svømmer over elva jeg vet du, når jeg skal hit, ler frisøren fra Grefsenplatået.

– Kiosken har dessuten bydelens beste pølser, og jeg leverer også spillkupongene mine her, ifølge Freddy Frisør.

Og det er nettopp spillkiosk som sikkert mange forbinder med Brekkehagen.

– Gode hestetips

– Og det er det fortsatt, vi arrangerer også andelslag i helgene med spill på hest! Her er mange innom, og som spiller på hest flere ganger i uken. Hestene diskuteres og det er gode tips som kan snappes opp innemellom, forteller Heidi.

– Men etter at kiosken ble pusset opp, så er det nå flere sitteplasser, og også mulighet for å slå seg ned for en skikkelig god kaffe, lese avisen, og kanskje få seg en kakebit. I helgene tilbyr vi også ferske brød, rundstykker og boller, frister Heidi, som i mange år arbeidet som byråkrat i forvaltningen i Stat og kommune.

– Men det er så hyggelig å drive butikk, og ikke minst veldig sosialt. Det er nesten som å være kaffeslabberas hele dagen, ler Heidi, som er strålende fornøyd med sin nye virksomhet.

– Dette er faktisk det kuleste jeg har gjort så langt i arbeidslivet, ifølge Heidi.

Sykkel - og fortauplaner

Hun følger naturligvis også med på de nye planene om fortau og sykkeltrasé i Maridalsveien, fra Brekke og til Carl Kjelsensvei, og da også forbi Brekkehagen Storkiosk. Planene, som for noen beboere vil innebære flere meter «innrykk» i tomtene - har vært ute på foreløpig høring – les hele saken her - blant annet i bydelen. Bydel Nordre Aker er positiv til planene.

– Viktig for driften med den nåværende lettvinte parkeringsmuligheten kundene har rett utenfor her, noe også kundene kommenterer. Hvis parkeringsplassene blir borte, så vil jo det påvirke tilgjengeligheten. Men som mor og beboer i området ser jeg også sikkerheten med å etablere sykkeltrasé og fortau, men håper samtidig at dette kan etableres så effektivt som mulig uten at de berørte naboene må avgi mer tomt enn nødvendig, oppfordrer Heidi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere